bananu duona receptas

Bananų duona per 60 minučių

Bananų duona tai klasikinis receptas, kuris yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Pagamintas iš prinokusių bananų, miltų, cukraus, kiaušinių ir sviesto. Saldi duona, puikiai tiks pusryčiams, ar valgyti vietoj deserto.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 50 minučių

Ingridientai

  • 225 g kvietinių miltų (jei norite sveikesnio varianto rinkitės pilno grūdo miltus)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 110 g  sviesto, kambario temperatūros
  • 150 g granuliuoto cukraus (arba medaus)
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 3 prinokę bananai, sutrinti
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 1/4 puodelio pieno (60 ml)

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, soda ir druską.

Dideliame dubenyje suplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės.

Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite.

Įmaišykite trintus bananus ir vanilės ekstraktą.

Į bananų mišinį, pakaitomis su pienu, palaipsniui įmaišykite sausus ingredientus. Maišykite, kol tik susimaišys.

Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 45-50 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.

Leiskite bananų duonai 10 minučių atvėsti keptuvėje, prieš išimdami ją iš keptuvės ir leiskite visiškai atvėsti.

Apytikslė maistinė vertė

(1/12 recepto):
  • kcal: 220
  • Riebalai: 10 g
  • Angliavandeniai: 30 g
  • Baltymai: 3g
  • Skaidulos: 1g
receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai