Vištiena kinietiškai vos per 30 minučių
Tradicinės traškios, kinietiškos vištienos receptas, kurį galite paįvairinti daržovėmis, tokiomis kaip paprika, grybai, svogūnai ar baklažanai, o mėsą taip pat galite pakeisti malta jautiena ar kiauliena.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Ingridientai
4 porcijoms reikės:
- 500 g vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 1 svogūnas, susmulkintas
- 2 aitriosios paprikos, susmulkintos (tinka ir saldžios paprikos)
- 2 skiltelės česnako, susmulkinto
- 4 šaukštai sojų padažo
- 4 šaukštai ryžių acto
- 4 šaukštai rudojo cukraus
- 2 šaukštai kečupo
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1 valgomasis šaukštas vandens
- Druska ir pipirai, pagal skonį
Paruošimo būdas
Dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo ir druska bei pipirais pagal skonį.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių , apie 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, kečupą ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 1 šaukštu vandens.
Supilkite padažą į keptuvę su daržovėmis ir užvirinkite.
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 2 minutes.
Iškeptą vištieną sudėkite atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
Patiekite su ryžiais ir mėgaukitės!
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 384 kcal
Riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 30 g
Baltymai: 34 g