surio pyragas

Sūrio pyragas  per 60 minučių

Sūrio pyragas yra klasikinis desertas, pagamintas iš grietinėlės sūrio, cukraus, kiaušinių ir riebios grietinėlės mišinio. Tai be galo skanus desertas, išbandykite, neabejoju patiks!

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 40 minučių

Ingridientai

  • 200 g sausainių (puikiai tiks “Gaidelis”)
  • 80g nesūdyto sviesto, lydyto
  • 600 g kreminio sūrio (pvz. Philadephia), kambario temperatūros
  • 300 g granuliuoto cukraus
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 240 ml riebios grietinėlės
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Smulkiai sutrupinkite sausainius. Tai galite padaryti trintuvu.

Išlydikite sviestą.

Dubenyje sumaišykite sutrupintus sausainius ir lydytą sviestą, kol gerai susimaišys.

Tolygiai sudėkite gautą masę į kepimo formą.

Dideliame dubenyje plakite kreminį sūrį vidutiniu greičiu iki vientisos masės, maždaug 2 minutes.

Įpilkite cukraus ir plakite, kol visiškai susimaišys, maždaug 2 minutes.

Po vieną įmuškite kiaušinius, plakite apie 2 minutes.

Išplakite atskitai gietinėlę, įpilkite vanilės ekstrakto.

Įmaišykite į sūrio masę išplaktą grietinėlę , maišykite kol gerai susimaišys.

Supilkite mišinį į paruoštą plutą ir mentele išlyginkite viršų.

Kepkite nuo 45 iki 50 minučių arba tol, kol kraštai sustings.

Leiskite sūrio pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada šaldykite mažiausiai 4 valandas arba per naktį.

Apytikslė maistinė vertė

(1/12 recepto):

Kcal: 270
Bendras riebalų kiekis: 19 g
Bendras angliavandenių kiekis: 20 g
Baltymai: 8g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai