Paelija per 45 minutes
Paella yra tradicinis ispaniškas patiekalas, gaminamas iš ryžių, daržovių ir mėsos ar jūros gėrybių. Tai maistingas patiekalas, kuris gali būti geras baltymų, skaidulų ir būtinų vitaminų bei mineralų šaltinis.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 25 minutės
Ingridientai
- 400 g ryžių
- 800 ml vištienos arba daržovių sultinio
- 200 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos mažais gabalėliais
- 200 g krevečių, nuluptų ,be kiauto
- 1 raudona paprika, susmulkinta
- 1 svogūnas, susmulkintas
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 2 prinokę pomidorai, nulupti ir supjaustyti kubeliais
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis šafrano
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite, kol apskrus iš visų pusių. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į keptuvę sudėkite krevetes ir kepkite iki rausvos spalvos. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir raudonąją papriką ir kepkite, kol svogūnas taps skaidrus.
Į keptuvę suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, rūkytą papriką, šafraną ir virkite, kol pomidorai suirs į padažą.
Į keptuvę suberkite ryžius ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
Supilkite vištienos arba daržovių sultinį ir užvirinkite.
Sudėkite vištieną ir krevetes atgal į keptuvę ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 20-25 minutes arba kol ryžiai išvirs ir susigers skystis.
Prieš patiekdami patiekalą palaikykite uždengtame puode 5 minutes.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 538 kcal
Angliavandeniai: 61 g
Baltymai: 28g
Riebalai: 19 g