Picos padas -skaniausiai picai pagaminti

Picos padas yra universalus ir skanus naminės picos pagrindas. Jį gana lengva pagaminti ir galima pritaikyti su įvairiais priedais. Nors tai nėra daugiausiai maistinių medžiagų turintis maistas, jį galima paversti sveikesniu, naudojant viso grūdo miltus ir į priedus pridedant daug daržovių.

Paruošimo laikas: 20 minutės
Kilimo laikas: 60 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 20 minučių
Porcijos: 3-4

Ingridientai

  • 500 g universalių miltų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 1 šaukštelis mielių
  • 300 ml šilto vandens
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

Paruošimo būdas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir mieles.

Įpilkite šilto vandens ir alyvuogių aliejaus ir maišykite, kol susidarys tešla.

Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 10 minučių iki vientisos ir elastingos masės.

Tešlą sudėkite į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 1 valandą pakilti šiltoje, be skersvėjų vietoje.

Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.

Išimkite tešlą ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki norimo storio.

Picos plutą perkelkite ant kepimo skardos arba picos akmens.

Sudėkite norimus priedus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės rudos spalvos, o sūris išsilydys .

Apytikslė maistinė vertė

(1 picos pado maistinė vertė):
  • Kalorijos: 248 kcal
  • Riebalai: 3,5 g
  • Angliavandeniai: 47 g
  • Skaidulos: 1,5g
  • Baltymai: 7g

Kiti picos pado receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai