Avižiniai sausainiai yra populiarus skanėstas, kuris gali būti ir sveikas, ir skanus. Pagaminti iš avižų, miltų, cukraus ir kitų ingredientų, jie yra geras skaidulų ir maistinių medžiagų šaltinis. Juos lengva pagaminti ir galima pritaikyti pagal skirtingus mitybos poreikius ir pageidavimus.

Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 12 minučių
Bendras laikas: 27 minutės
Porcijos: apie 20 sausainių (priklauso nuo gaminamo dydžio)

Ingridientai

1 puodelis (125 g) universalių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1/2 puodelio (115 g) nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
1/2 puodelio (100 g) granuliuoto cukraus
1/2 puodelio (100 g) rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio (150 g)  avižinių dribsnių

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C . Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius  ir druską.
Atskirame dideliame dubenyje išplakite sviestą, granuliuotą cukrų ir rudąjį cukrų iki kreminės masės. Įpilkite kiaušinį ir vanilės ekstraktą ir plakite, kol gerai susimaišys.
Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.
Suberkite avižas.
Sausainių samteliu arba šaukštu formuokite sausainius ant paruoštos kepimo skardos.
Kepkite 10-12 minučių arba kol kraštai taps švelniai auksinės spalvos.
Leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes, prieš perkeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Apytikslė maistinė vertė

(1 sausainis ):

Kalorijos: 130 kcal
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 18g
Skaidulos: 1g
Baltymai: 2g
Cukrus: 10 g

Kiti populiarūs avižinių sausainių receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai