Jautienos troškinys -subalansuotas ir maistingas patiekalas visai šeimai
Jautienos troškinys yra maistingas ir sotus patiekalas, kurį, priklausomai nuo recepto pasirinkimo, pagaminti galima lengvai arba sudėtingiau. Tai geras baltymų, geležies ir kitų svarbių maistinių medžiagų šaltinis.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Virimo laikas: 2 – 3 valandos
Bendras laikas: apie 3 valandas
Porcijos: 4 – 6
Ingridientai
- 1 kg jautienos mėsos, supjaustytos gabalėliais
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai, susmulkinti
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 3 morkos, susmulkintos
- 2 salierų stiebeliai, susmulkinti
- 4 bulvės, nuluptos ir supjaustytos
- 2 puodeliai jautienos sultinio
- 2 puodeliai vandens
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1 lauro lapas
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- Druska ir pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite jautieną ir apkepkite iš visų pusių, maždaug 5-7 minutes.
Išimkite jautieną iš puodo ir atidėkite į šalį. Į puodą suberkite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite, kol suminkštės, apie 5 minutes.
Į puodą sudėkite morkas, salierus ir bulves ir patroškinkite dar 5 minutes.
Grąžinkite jautieną į puodą ir supilkite jautienos sultinį, vandenį, pomidorų pastą, lauro lapą, čiobrelius, druską ir pipirus. Maišykite, kad susijungtumėte.
Mišinį užvirinkite ir virkite 2–3 valandas arba tol, kol jautiena suminkštės, o daržovės suminkštės.
Išimkite lauro lapą iš puodo ir išmeskite.
Patiekite jautienos troškinį karštą, jei norite, papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 389 kcal
Riebalai: 16,5 g
Angliavandeniai: 25,7 g
Baltymai: 33,3 g