Šokoladiniai keksiukai – kai norisi saldaus

Šokoladiniai keksiukai yra skanus desertas, kurį lengva pagaminti, tačiau jame gali būti daug kalorijų, cukraus ir riebalų. Nors jie nėra ypač maistingi, jais galima mėgautis saikingai kaip subalansuotos mitybos dalimi.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12

Ingridientai

  • 120 g universalių miltų
  • 60 g nesaldintos kakavos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 120 ml kefyro
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 120 ml karšto vandens

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir keksiukų formą išklokite 12 popierinių įdėklų arba naudokite silikonines formeles.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, soda ir druską.
Dideliame dubenyje išplakite cukrų ir kiaušinį iki šviesios ir purios masės.
Į cukraus mišinį įpilkite kefyro, augalinio aliejaus ir vanilės ekstrakto ir išplakite, kad sumaišytumėte.
Sausus ingredientus pamažu suberkite į šlapius ingredientus, plakdami iki vientisos masės.
Įmaišykite karštą vandenį, kol tešla taps vientisa ir gerai susimaišys.
Tešlą tolygiai paskirstykite į paruoštas formeles, kiekvieną užpildydami maždaug 2/3.
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol į keksiuko centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Leiskite keksiukams atvėsti 5 minutes, prieš patiėkiant.

Apytikslė maistinė vertė

(1/12 recepto):

Kalorijos: 165
Riebalai: 7 g
Angliavandeniai: 24 g
Baltymai: 3g

Kiti populiarūs Šokoladinių keksiukų receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai