Šokoladiniai keksiukai – kai norisi saldaus
Šokoladiniai keksiukai yra skanus desertas, kurį lengva pagaminti, tačiau jame gali būti daug kalorijų, cukraus ir riebalų. Nors jie nėra ypač maistingi, jais galima mėgautis saikingai kaip subalansuotos mitybos dalimi.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12
Ingridientai
- 120 g universalių miltų
- 60 g nesaldintos kakavos miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
- 100 g granuliuoto cukraus
- 1 didelis kiaušinis
- 120 ml kefyro
- 60 ml augalinio aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- 120 ml karšto vandens
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir keksiukų formą išklokite 12 popierinių įdėklų arba naudokite silikonines formeles.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, soda ir druską.
Dideliame dubenyje išplakite cukrų ir kiaušinį iki šviesios ir purios masės.
Į cukraus mišinį įpilkite kefyro, augalinio aliejaus ir vanilės ekstrakto ir išplakite, kad sumaišytumėte.
Sausus ingredientus pamažu suberkite į šlapius ingredientus, plakdami iki vientisos masės.
Įmaišykite karštą vandenį, kol tešla taps vientisa ir gerai susimaišys.
Tešlą tolygiai paskirstykite į paruoštas formeles, kiekvieną užpildydami maždaug 2/3.
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol į keksiuko centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Leiskite keksiukams atvėsti 5 minutes, prieš patiėkiant.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 165
Riebalai: 7 g
Angliavandeniai: 24 g
Baltymai: 3g
Kiti populiarūs Šokoladinių keksiukų receptai
Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12
Ingridientai:
150 g pilno grūdo miltų
30 g nesaldintos kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
100 g cukraus pakaitalo (pvz. stevijos)
1 didelis kiaušinis
120 ml nesaldinto migdolų pieno
60 ml nesaldinto obuolių padažo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir keksiukų formas išklokite popieriniais įdėklais.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubenyje išplakite cukraus pakaitalą ir kiaušinį iki šviesios ir purios masės.
Į kiaušinių mišinį įpilkite migdolų pieno, obuolių padažo ir vanilės ekstrakto ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Palaipsniui sudėkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.
Tešlą tolygiai paskirstykite į formeles.
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol į keksiuko centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Leiskite keksiukams atvėsti.
Skanaus!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 91 kcal
Baltymai: 3g
Riebalai: 2g
Angliavandeniai: 17 g
Skaidulos: 2g
Cukrus: 1g
Jei ieškote šokoladinių keksiukų recepto be glitimo, daugiau neieškokite! Šis receptas yra labai skanus ir be glitimo, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie jautrūs glitimui arba serga celiakija. Pradėkime!
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12
Ingridientai:
110 g miltų mišinio be glitimo
35 g nesaldintos kakavos miltelių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
100 g granuliuoto cukraus
1 didelis kiaušinis
120 ml kefyro
60 ml augalinio aliejaus
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
120 ml karšto vandens
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir keksiukų formą išklokite 12 popierinių įdėklų.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltų mišinį be glitimo, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubenyje išplakite cukrų ir kiaušinį iki šviesios ir purios masės.
Į cukraus mišinį įpilkite kefyro, augalinio aliejaus ir vanilės ekstrakto ir išplakite iki vientisos masės.
Sausus ingredientus pamažu suberkite į šlapius ingredientus, plakdami iki vientisos masės.
Įmaišykite karštą vandenį, kol tešla taps vientisa ir gerai susimaišys.
Tešlą tolygiai paskirstykite formelėse, kiekvieną užpildydami maždaug 2/3.
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol į keksiuko centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Leiskite keksiukams atvėsti.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 155 kcal
Riebalai: 7 g
Angliavandeniai: 23 g
Baltymai: 2g