Avižiniai sausainiai yra populiarus skanėstas, kuris gali būti ir sveikas, ir skanus. Pagaminti iš avižų, miltų, cukraus ir kitų ingredientų, jie yra geras skaidulų ir maistinių medžiagų šaltinis. Juos lengva pagaminti ir galima pritaikyti pagal skirtingus mitybos poreikius ir pageidavimus.
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 12 minučių
Bendras laikas: 27 minutės
Porcijos: apie 20 sausainių (priklauso nuo gaminamo dydžio)
Ingridientai
1 puodelis (125 g) universalių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1/2 puodelio (115 g) nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
1/2 puodelio (100 g) granuliuoto cukraus
1/2 puodelio (100 g) rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 1/2 puodelio (150 g) avižinių dribsnių
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C . Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Atskirame dideliame dubenyje išplakite sviestą, granuliuotą cukrų ir rudąjį cukrų iki kreminės masės. Įpilkite kiaušinį ir vanilės ekstraktą ir plakite, kol gerai susimaišys.
Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.
Suberkite avižas.
Sausainių samteliu arba šaukštu formuokite sausainius ant paruoštos kepimo skardos.
Kepkite 10-12 minučių arba kol kraštai taps švelniai auksinės spalvos.
Leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes, prieš perkeldami ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 130 kcal
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 18g
Skaidulos: 1g
Baltymai: 2g
Cukrus: 10 g
Kiti populiarūs avižinių sausainių receptai
Pristatome vaikams pritaikytą populiarių avižinių sausainių versiją! Šie sausainiai puiki alternatyva saldainiams ar pirktiniams sausainiams.
Paruošimo laikas: 12 minutės Kepimo laikas: 15 minučių
Bendras laikas: 27 minutės
Porcijos: 20 sausainių (priklauso nuo sausainių dydžio)
Ingridientai:
1 puodelis (100 g) avižinių dribsnių
3/4 stiklinės (90 g) viso grūdo miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio malto cinamono
1/4 puodelio (50 g) kokosų aliejaus, ištirpinto
1/2 puodelio (120 ml) medaus
1 didelis kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 puodelio (70 g) kapotų riešutų (tokių kaip migdolai arba graikiniai riešutai)
1/2 puodelio (80 g) tamsaus šokolado drožlių
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C . Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
Atskirame dubenyje sumaišykite kokosų aliejų, medų, kiaušinį ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys.
Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.
Suberkite susmulkintus riešutus ir šokolado drožles.
Sausainių samteliu arba šaukštu suformuokite sausainius.
Kepkite 10-12 minučių arba kol kraštai taps švelniai auksinės spalvos.
Leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Porcijos dydis: 1 sausainis
Kalorijos: 120 kcal
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 15 g
Skaidulos: 2g
Baltymai: 2g
Cukrus: 8g
Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.
Paruošimo laikas: 15 minutės Kepimo laikas: 12 minučių
Bendras laikas: 27 minutės
Porcijos: 20 sausainių ( priklauso nuo sausainių dydžio)
Ingridientai:
1 1/2 puodelio (150 g) avižinių dribsnių
1 puodelis (125 g) viso grūdo miltų
1/2 puodelio (100 g) stevijos
1/2 puodelio (120 g) nesaldinto obuolių padažo
1/4 puodelio (60 ml) kokosų aliejaus, ištirpinto
1 didelis kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 puodelio (85 g) tamsaus šokolado drožlių (nebūtina)
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Vidutiniame dubenyje suplakite avižas, miltus, kepimo miltelius ir druską.
Atskirame dideliame dubenyje sumaišykite steviją, obuolių padažą, ištirpintą kokosų aliejų, kiaušinį ir vanilės ekstraktą, kol gerai susimaišys.
Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.
Jei naudojate, įmaišykite šokolado drožles.
Sausainių samteliu arba šaukštu formuokite sausainius.
Kepkite 12–15 minučių arba tol, kol sausainių kraštai taps švelniai auksinės spalvos.
Leiskite sausainiams atvėsti ant kepimo skardos 5 minutes.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Porcijos dydis: 1 sausainis
Kalorijos: 120 kcal
Riebalai: 6 g
Angliavandeniai: 16 g
Skaidulos: 2g
Baltymai: 2g