Balandėliai per 60 minučių
Balandeliai – tradicinis lietuviškas patiekalas, susidedantis iš įdarytų kopūstų , užpildytų maltos jautienos, ryžių ir žolelių mišiniu. Šiame patiekale yra daug baltymų ir angliavandenių, todėl jis yra geras energijos ir maistinių medžiagų šaltinis.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 40 minučių
Ingridientai
- 1 didelis kopūstas
- 500 g jautienos faršo
- 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1 puodelis virtų ryžių
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų mairūnų
- Druska ir pipirai, pagal skonį
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 puodeliai jautienos sultinio
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 100g grietinės
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C .
Išimkite išorinius kopūsto lapus ir atidėkite į šalį. Iš kopūsto išpjaukite šerdį ir sudėkite į didelį puodą su verdančiu vandeniu.
Virkite 2-3 minutes arba kol lapai šiek tiek suminkštės.
Išimkite kopūsto lapus ir atidėkite atvėsti.
Dideliame dubenyje sumaišykite jautienos faršą, svogūną, česnaką, virtus ryžius, čiobrelius, petražoles, mairūną, druską, pipirus ir pomidorų pasta.
Ant kiekvieno kopūsto lapelio uždėkite po šaukštą mėsos mišinio ir sandariai susukite.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir trumpai apkepkite paruoštus balandėlius .
Puode supilkite jautienos sultinį ir užvirinkite. Sudėkite apkeptus balandėlius ir įdėkite pomidorų padažą.
Troškinkite 30-40 minučių arba kol kopūstai suminkštės ir mėsa išvirs.
Pabaigoje įdėti grietinės ir pavirti das 2-3 minutes.
Patiekite karštą, jei norite, papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 100
Riebalai: 3,4 g
angliavandeniai: 8,3 g
Baltymai: 8,9 g