Brownie – šokoladinis pyragas per 40 minučių
Greitai paruošiamas, skanus šokoladinis Brownie. Receptą galite papildyti savo mėgiamais riešutais ar uogomis.
Skanaus!
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 30 minučių
Ingridientai
- 200 g tamsaus šokolado
- 200 g sviesto
- 4 dideli kiaušiniai
- 300 g cukraus
- 120 g miltų
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
- Nebūtina: riešutai, razinos ar bet koks kitas norimas ingridientas
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą ir sviestą.
Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti keletą minučių.
Į šokolado masę įmuškite kiaušinius, kiekvieną įmuštą kiaušinį gerai išmaišykite.
Sumaišykite cukrų, miltus, kepimo miltelius ir druską, kol gerai susimaišys. Ir įmaišykite į šokolado masę.
Jei norite, įmaišykite bet kokius norimus ingredientus pavyzdžiui riešutus ar uogas.
Tešlą supilkite į 20 cm kvadratinę kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepkite 25-30 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
Leiskite atvėsti 10 minučių, tada supjaustykite kvadratėliais.
Apytikslė maistinė vertė
Kcal: 380
Riebalai: 22 g
Sotieji riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 43 g
Baltymai: 4 g