Bulviniai blynai per 40 minučių
Oj, tie bulviniai patiekalai, taip skanu , ir taip Lietuviška! Ir dar labai paprasta paruošti. Išbandyk šį paprastą bulvinių blynų receptą.
Paruošimo laikas: 20 – 25 minutės
Kepimo laikas: 15 – 20 minučių
Ingridientai
- 600 g bulvių, nuluptų ir sutarkuotų
- 1/2 svogūno, sutarkuoto
- 2 kiaušiniai
- 1/4 puodelio kvietinių miltų (30 g)
- 1 šaukštelis druskos
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
- Aliejus kepimui
Paruošimo būdas
Dideliame dubenyje sumaišykite tarkuotas bulves, tarkuotą svogūną, kiaušinius, miltus, druską ir pipirus.
Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite tiek aliejaus, kad apsemtų keptuvės dugną.
Šaukštu arba rankomis iš bulvių mišinio suformuokite mažus blynelius.
Kepkite blynus keptuvėje maždaug 2–3 minutes iš kiekvienos pusės arba iki auksinės rudos spalvos.
Blynus nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Patiekite blynus karštus su grietine.
Apytikslė maistinė vertė
Kcal: 130
Riebalai: 7 g
Angliavandeniai: 14 g
Baltymai: 3g