Čili sriuba -subalansuota ir maistinga sriuba visai šeimai
Pristatome sveiką, sočią ir lengvai paruošiamą čili jautienos sriubą, kuri puikiai tiks visai šeimai! Šioje sriuboje gausu būtinų vitaminų ir maistinių medžiagų, įskaitant baltymus, skaidulą, geležį, vitaminą C, vitaminą A ir kalį.
Paruošimo laikas: 25 minutės
Virimo laikas: 50 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 15 minučių
Porcijos: 6
- 500 g liesos jautienos, smulkiai supjaustytos
- 1 svogūnas, susmulkintas
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 raudona paprika, susmulkinta
- 1 skardinė raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
- 1 skardinė pjaustytų pomidorų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
- 4 puodeliai jautienos sultinio
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 arbatinius šaukštelius aitriosios paprikos miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis malto kumino
- 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
- Druska ir pipirai, pagal skonį
- Švieži kalendros lapai, susmulkinti papuošimui
Paruošimo būdas
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite supjaustytą jautieną ir kepkite 5–7 minutes arba kol apskrus iš visų pusių. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
Į tą patį puodą suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės. Suberkite raudonąją papriką ir kepkite dar 2–3 minutes.
Į puodą suberkite išvirtą jautieną, raudonąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, jautienos sultinį, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 40–45 minutes arba tol, kol jautiena suminkštės ir sriuba sutirštės.
Patiekite čili jautienos sriubą karštą, papuoštą šviežiais kalendros lapeliais.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 282
Bendras riebalų kiekis: 10 g
Sotieji riebalai: 3 g
Bendras angliavandenių kiekis: 18 g
maistinės skaidulos: 5 g
Cukrus: 7g
Baltymai: 29 g
Kiti populiarūs Čili sriubos receptai
Pristatome vaikams pritaikytą populiariosios čili jautienos sriubos versiją! Ši sriuba vis dar prisotinta būtiniausių vitaminų ir maistinių medžiagų, tačiau su švelnesniais prieskoniais, tinkančiais vaikų skonio receptoriams. Subalansuotas makro ir mikroelementų kiekis – tai sveikas ir sotus maistas, kuris patiks jūsų vaikams.
Paruošimo laikas: 25 minutės
Virimo laikas: 50 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 15 minučių
Porcijos: 6
Ingridientai:
500 g liesos jautienos, smulkiai supjaustytos
1 svogūnas, susmulkintas
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 raudona paprika, susmulkinta
1 skardinė raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
4 puodeliai jautienos sultinio
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis švelnių aitriųjų paprikų miltelių
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai, pagal skonį
Švieži kalendros lapai, susmulkinti papuošimui (nebūtina)
Instrukcijos:
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite supjaustytą jautieną ir kepkite 5–7 minutes arba kol apskrus iš visų pusių. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės. Suberkite raudonąją papriką ir kepkite dar 2–3 minutes. Į puodą suberkite išvirtą jautieną, raudonąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, jautienos sultinį, švelnius čili miltelius, kuminą, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 40–45 minutes arba tol, kol jautiena suminkštės ir sriuba sutirštės. Patiekite čili jautienos sriubą karštą, papuoštą šviežiais kalendros lapeliais (nebūtina).
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 282
Bendras riebalų kiekis: 10 g
Sotieji riebalai: 3 g
Cholesterolis: 63 mg
Natris: 788 mg
Kalis: 854 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 18 g
maistinės skaidulos: 5 g
Cukrus: 7g
Baltymai: 29 g
Ši vaikams tinkama čili jautienos sriubos versija yra sveikas ir subalansuotas patiekalas, tinkantis visai šeimai. Dėl švelnių prieskonių jis puikiai tinka vaikams, kurie tik pradeda mėgautis šiek tiek daugiau skonio turničiomis sriubomis. Jį lengva pagaminti, jame gausu būtinų maistinių medžiagų, jame yra geras makro ir mikroelementų balansas, todėl jūsų vaikai bus patenkinti. Nesvarbu, ar ieškote greitos ir lengvos savaitės vakarienės, ar jaukaus savaitgalio valgio, ši sriuba tikrai patiks jūsų mažiesiems.
Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.
Paruošimo laikas: 25 minutės
Virimo laikas: 50 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 15 minučių
Porcijos: 6
Ingridientai:
500 g liesos jautienos, smulkiai supjaustytos
1 svogūnas, susmulkintas
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 raudona paprika, susmulkinta
1 skardinė raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
4 puodeliai jautienos sultinio
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pakoreguokite pagal skonį)
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai, pagal skonį
Švieži kalendros lapai, susmulkinti papuošimui (nebūtina)
Instrukcijos:
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite supjaustytą jautieną ir kepkite 5–7 minutes arba kol apskrus iš visų pusių. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį. Į tą patį puodą suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės. Suberkite raudonąją papriką ir kepkite dar 2–3 minutes. Į puodą sudėkite išvirtą jautieną, raudonąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, jautienos sultinį, aitriosios paprikos miltelius, kuminą, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 40–45 minutes arba tol, kol jautiena suminkštės ir sriuba sutirštės. Patiekite čili jautienos sriubą karštą, papuoštą šviežiais kalendros lapeliais (nebūtina).
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 244
Bendras riebalų kiekis: 9 g
Sotieji riebalai: 2 g
Cholesterolis: 63 mg
Natris: 622 mg
Kalis: 762 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 13 g
maistinės skaidulos: 4 g
Cukrus: 6 g
Baltymai: 27 g
vitaminas A: 40%
Vitaminas C: 61%
Kalcis: 5%
Geležis: 26%
Ši mažai angliavandenių turinti čili jautienos sriubos versija yra sveikas ir subalansuotas patiekalas. Tai puikiai tinka tiems, kurie stebi angliavandenių suvartojimą, bet vis tiek nori pasimėgauti skaniu ir sočiu maistu.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Virimo laikas: 1 valanda 30 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 50 minučių
Porcijos: 6
Ingridientai:
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
2 skiltelės česnako, susmulkintos
1 raudona paprika, susmulkinta
2 morkos, susmulkintos
2 saliero stiebai, susmulkinti
1 svaras jautienos, nupjaukite ir supjaustykite mažais kubeliais
2 šaukštai universalių miltų be glitimo
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
4 puodeliai jautienos sultinio
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pakoreguokite pagal skonį)
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai, pagal skonį
Švieži kalendros lapai, susmulkinti papuošimui (nebūtina)
Instrukcijos:
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes arba kol suminkštės. Į puodą suberkite raudonąją papriką, morkas ir salierą ir virkite dar 2–3 minutes. Įdėkite jautieną į puodą ir kepkite 5-7 minutes arba kol apskrus iš visų pusių. Jautieną ir daržoves pabarstykite universaliais miltais be glitimo ir išmaišykite, kad apsemtų. Į puodą suberkite kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, jautienos sultinį, aitriosios paprikos miltelius, kuminą, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 1 valandą arba tol, kol jautiena suminkštės ir sriuba sutirštės. Patiekite čili jautienos sriubą karštą, papuoštą šviežiais kalendros lapeliais (nebūtina). Mėgautis!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 275
Bendras riebalų kiekis: 11 g
Sotieji riebalai: 3 g
Cholesterolis: 60 mg
Natris: 798 mg
Kalis: 754 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 18 g
maistinės skaidulos: 4 g
Cukrus: 6 g
Baltymai: 25 g
Vitaminas A: 104%
vitaminas C: 38%
Kalcis: 6%
Geležis: 25%
Ši čili jautienos sriubos versija be glitimo yra sveikas ir subalansuotas maistas, puikiai tinkantis visai šeimai. Su daržovių, jautienos baltymų ir miltų be glitimo mišiniu, kad sutirštėtų sriuba, tai sotus ir maitinantis pasirinkimas, kuriame gausu būtinų vitaminų ir mineralų.
Jei ieškote veganiškos čili jautienos sriubos versijos, atėjote ten, kur reikia! Ši sriuba trykšta skoniu, gausu augalinių baltymų ir maistinių medžiagų. Tai sveikas, subalansuotas maistas, puikiai tinkantis visai šeimai, nesvarbu, ar esate veganas, ar ne. Taigi pradėkime!
Paruošimo laikas: 20 minučių
Virimo laikas: 45 minutės
Bendras laikas: 1 valanda 5 minutės
Porcijos: 6
Ingridientai:
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, susmulkintas
2 česnako skiltelės, susmulkintos
1 raudona paprika, susmulkinta
1 cukinija, susmulkinta
1 skardinė raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
4 puodeliai daržovių sultinio
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pakoreguokite pagal skonį)
1 arbatinis šaukštelis malto kumino
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai, pagal skonį
Švieži kalendros lapai, susmulkinti papuošimui (nebūtina)
Instrukcijos:
Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes arba kol suminkštės. Į puodą suberkite raudonąją papriką ir cukiniją ir kepkite dar 2–3 minutes. Į puodą suberkite raudonąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, daržovių sultinį, aitriosios paprikos miltelius, kuminą, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 30–35 minutes arba tol, kol daržovės suminkštės ir sriuba sutirštės. Aitriosios paprikos veganišką sriubą patiekite karštą, papuoštą šviežiais kalendros lapeliais (nebūtina).
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 152
Bendras riebalų kiekis: 4 g
Sotieji riebalai: 0 g
Cholesterolis: 0 mg
Natris: 573 mg
Kalis: 506 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 23 g
maistinės skaidulos: 7 g
Cukrus: 7g
Baltymai: 7g
vitaminas A: 35%
Vitaminas C: 68%
Kalcis: 6%
Geležis: 13%