Čili sriuba -subalansuota ir maistinga sriuba visai šeimai

Pristatome sveiką, sočią ir lengvai paruošiamą čili jautienos sriubą, kuri puikiai tiks visai šeimai! Šioje sriuboje gausu būtinų vitaminų ir maistinių medžiagų, įskaitant baltymus, skaidulą, geležį, vitaminą C, vitaminą A ir kalį.

Paruošimo laikas: 25 minutės
Virimo laikas: 50 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 15 minučių
Porcijos: 6

  • 500 g liesos jautienos, smulkiai supjaustytos
  • 1 svogūnas, susmulkintas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 raudona paprika, susmulkinta
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
  • 1 skardinė pjaustytų pomidorų
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
  • 4 puodeliai jautienos sultinio
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatinius šaukštelius aitriosios paprikos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis malto kumino
  • 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
  • Druska ir pipirai, pagal skonį
  • Švieži kalendros lapai, susmulkinti papuošimui

Paruošimo būdas

Dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Sudėkite supjaustytą jautieną ir kepkite 5–7 minutes arba kol apskrus iš visų pusių. Išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.

Į tą patį puodą suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės. Suberkite raudonąją papriką ir kepkite dar 2–3 minutes.

Į puodą suberkite išvirtą jautieną, raudonąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, jautienos sultinį, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 40–45 minutes arba tol, kol jautiena suminkštės ir sriuba sutirštės.

Patiekite čili jautienos sriubą karštą, papuoštą šviežiais kalendros lapeliais.

Apytikslė maistinė vertė

(1/6 recepto):

Kalorijos: 282
Bendras riebalų kiekis: 10 g
Sotieji riebalai: 3 g
Bendras angliavandenių kiekis: 18 g
maistinės skaidulos: 5 g
Cukrus: 7g
Baltymai: 29 g

Kiti populiarūs Čili sriubos receptai