Čili troškinys -subalansuota ir maistingas patiekalas visai šeimai
Čili troškinys – sotus ir maistingas patiekalas, kurį nesunku pagaminti. Šis kvapnus maistas, kuriame gausu baltymų ir skaidulų, gali palaikyti sveiką virškinimą ir išlaikyti energijos lygį. Aštrumo lygį galima reguliuoti pagal skonį. Tikrai verta išbandyti šį receptą!
Paruošimo laikas: 10 minutės
Virimo laikas: 30 minučių
Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6
Ingridientai
- 500 g jautienos faršo (arba kitos mėsos gabaliukais)
- 1 svogūnas, supjaustytas
- 2 česnako skiltelės, susmulkintos
- 2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
- 2 skardinės pupelių, nusausintų ir nuplautų
- 1 skardinė pjaustytų pomidorų
- 1 valgomasis šaukštas čili miltelių
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml jautienos sultinio
Paruošimo būdas
Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite jautienos faršą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
Supilkite jautienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 442 kcal
Baltymai: 32 g
Angliavandeniai: 39 g
Riebalai: 16 g
Skaidulos: 14g
Kiti populiarūs Čili troškinio receptai
Pristatome vaikams pritaikytą populiariosios čili troškinio versiją! Tai sveikas ir sotus maistas, kuris patiks jūsų vaikams.
Paruošimo laikas: 10 minutės
Virimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 40 minučių
Porcijos: 6
Ingridientai:
500 g maltos kalakutienos
1 svogūnas, supjaustytas
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1 skardinė juodųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė kukurūzų, nusausinta
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas paprikos miltelių
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml vištienos sultinio
Instrukcijos:
Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite maltą kalakutą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite juodąsias pupeles, kukurūzus, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, druską ir pipirus. Maišykite, kol viskas susimaišys.
Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 306 kcal
Baltymai: 27 g
Angliavandeniai: 32 g
Riebalai: 8g
Skaidulos: 10g
Skanaus!
Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.
Paruošimo laikas: 10 minutės
Virimo laikas: 30 minučių.
Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6
Ingridientai:
500 g maltos kalakutienos
1 svogūnas, supjaustytas
1 česnako skiltelė, susmulkinta
2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
1 skardinė juodųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas čili miltelių
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml vištienos sultinio
2 puodeliai kapotų špinatų
Instrukcijos:
Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite maltą kalakutą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, juodąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, druską ir pipirus. Maišykite kol gerai viskas susimaišys.
Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite susmulkintus špinatus ir virkite dar 5–10 minučių, kol suminkštės.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 244
Bendras riebalų kiekis: 9 g
Sotieji riebalai: 2 g
Cholesterolis: 63 mg
Natris: 622 mg
Kalis: 762 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 13 g
maistinės skaidulos: 4 g
Cukrus: 6 g
Baltymai: 27 g
Jei ieškote veganiškos čili troškinio versijos, atėjote ten, kur reikia! Šis troškinys trykšta skoniu, gausu augalinių baltymų ir maistinių medžiagų. Tai sveikas, subalansuotas maistas, puikiai tinkantis visai šeimai, nesvarbu, ar esate veganas, ar ne. Taigi pradėkime!
Paruošimo laikas: 5 minučių
Virimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 35 minutės
Porcijos: 6
Ingridientai:
1 svogūnas, supjaustytas
2 česnako skiltelės, susmulkinto
2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
2 skardinės pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas čili miltelių
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml daržovių sultinio
Instrukcijos:
Dideliame puode pakepinkite svogūną ir česnaką trupučiu daržovių sultinio, kol apskrus, apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Maišykite kol gerai išsimaišys.
Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 212 kcal
Baltymai: 10g
Angliavandeniai: 38 g
Riebalai: 2g
Skaidulos: 13g