Čili  troškinys -subalansuota ir maistingas patiekalas visai šeimai

Čili troškinys – sotus ir maistingas patiekalas, kurį nesunku pagaminti. Šis kvapnus maistas, kuriame gausu baltymų ir skaidulų, gali palaikyti sveiką virškinimą ir išlaikyti energijos lygį. Aštrumo lygį galima reguliuoti pagal skonį. Tikrai verta išbandyti šį receptą!

Paruošimo laikas: 10 minutės
Virimo laikas: 30 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai

  • 500 g  jautienos faršo (arba kitos mėsos gabaliukais)
  • 1 svogūnas, supjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 2 skardinės pupelių, nusausintų ir nuplautų
  • 1 skardinė pjaustytų pomidorų
  • 1 valgomasis šaukštas čili miltelių
    1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
    1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
    Druska ir pipirai pagal skonį
    500 ml jautienos sultinio

Paruošimo būdas

Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite jautienos faršą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
Supilkite jautienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Apytikslė maistinė vertė

(1/6 recepto):

Kalorijos: 442 kcal
Baltymai: 32 g
Angliavandeniai: 39 g
Riebalai: 16 g
Skaidulos: 14g

Kiti populiarūs Čili troškinio receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai