Čili  troškinys -subalansuota ir maistingas patiekalas visai šeimai

Čili troškinys – sotus ir maistingas patiekalas, kurį nesunku pagaminti. Šis kvapnus maistas, kuriame gausu baltymų ir skaidulų, gali palaikyti sveiką virškinimą ir išlaikyti energijos lygį. Aštrumo lygį galima reguliuoti pagal skonį. Tikrai verta išbandyti šį receptą!

Paruošimo laikas: 10 minutės
Virimo laikas: 30 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai

  • 500 g  jautienos faršo (arba kitos mėsos gabaliukais)
  • 1 svogūnas, supjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
  • 2 skardinės pupelių, nusausintų ir nuplautų
  • 1 skardinė pjaustytų pomidorų
  • 1 valgomasis šaukštas čili miltelių
    1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
    1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
    Druska ir pipirai pagal skonį
    500 ml jautienos sultinio

Paruošimo būdas

Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite jautienos faršą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Maišykite, kol viskas gerai susimaišys.
Supilkite jautienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Apytikslė maistinė vertė

(1/6 recepto):

Kalorijos: 442 kcal
Baltymai: 32 g
Angliavandeniai: 39 g
Riebalai: 16 g
Skaidulos: 14g

Kiti populiarūs Čili troškinio receptai

Pristatome vaikams pritaikytą populiariosios čili  troškinio versiją!  Tai sveikas ir sotus maistas, kuris patiks jūsų vaikams.

Paruošimo laikas: 10 minutės

Virimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių

Bendras laikas: 40 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai:

500 g maltos kalakutienos
1 svogūnas, supjaustytas
1 česnako skiltelė, susmulkinta
1 skardinė juodųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė kukurūzų, nusausinta
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas  paprikos miltelių
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml vištienos sultinio

Instrukcijos:

Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite maltą kalakutą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite juodąsias pupeles, kukurūzus, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, druską ir pipirus. Maišykite, kol viskas susimaišys.
Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 306 kcal
Baltymai: 27 g
Angliavandeniai: 32 g
Riebalai: 8g
Skaidulos: 10g

Skanaus!

Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.

Paruošimo laikas: 10 minutės

Virimo laikas: 30 minučių.

Kepimo laikas: 10 minučių

Bendras laikas: 50 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai:

500 g maltos kalakutienos
1 svogūnas, supjaustytas
1 česnako skiltelė, susmulkinta
2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
1 skardinė juodųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas čili miltelių
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml vištienos sultinio
2 puodeliai kapotų špinatų

Instrukcijos:

Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies apkepkite maltą kalakutą, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, juodąsias pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, druską ir pipirus. Maišykite kol gerai viskas susimaišys.
Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Virkite 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Į puodą suberkite susmulkintus špinatus ir virkite dar 5–10 minučių, kol suminkštės.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 244
Bendras riebalų kiekis: 9 g
Sotieji riebalai: 2 g
Cholesterolis: 63 mg
Natris: 622 mg
Kalis: 762 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 13 g
maistinės skaidulos: 4 g
Cukrus: 6 g
Baltymai: 27 g

 

Jei ieškote veganiškos čili troškinio  versijos, atėjote ten, kur reikia! Šis troškinys  trykšta skoniu, gausu augalinių baltymų ir maistinių medžiagų. Tai sveikas, subalansuotas maistas, puikiai tinkantis visai šeimai, nesvarbu, ar esate veganas, ar ne. Taigi pradėkime!

Paruošimo laikas: 5 minučių

Virimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių

Bendras laikas: 35 minutės
Porcijos: 6

Ingridientai:

1 svogūnas, supjaustytas
2 česnako skiltelės, susmulkinto
2 raudonos paprikos, supjaustytos kubeliais
2 skardinės pupelių, nusausintų ir nuplautų
1 skardinė pjaustytų pomidorų
1 valgomasis šaukštas čili miltelių
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druska ir pipirai pagal skonį
500 ml daržovių sultinio

Instrukcijos:

Dideliame puode pakepinkite svogūną ir česnaką trupučiu daržovių sultinio, kol apskrus, apie 2–3 minutes.
Į puodą suberkite papriką, pupeles, kubeliais pjaustytus pomidorus, čili miltelius, kmynus, rūkytą papriką, druską ir pipirus. Maišykite kol gerai išsimaišys.
Supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Virkite 30 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Patiekite karštą ir mėgaukitės!

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 212 kcal
Baltymai: 10g
Angliavandeniai: 38 g
Riebalai: 2g
Skaidulos: 13g

Susitikime Instagrame