Cinamoninės bandėlės – skanus receptas visai šeimai

Tradicinis cinamoninių bandelių recetas. Cinamoninės bandelės yra populiarus saldus skanėstas, gaminamas iš tešlos, iškočiotos su cinamono cukraus įdaru ir padengtos saldžiu glaistu. Juose yra daug kalorijų ir cukraus, tačiau juos galima padaryti sveikesnius naudojant viso grūdo miltus ir mažiau cukraus.

Paruošimo laikas: 25 minutės
Kepimo laikas: 25- 30 minučių
Bendras laikas: 2 valandos 30 minučių
Porcijos: 12

Ingridientai

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 50 g granuliuoto cukraus
  • 2 šaukšteliai greitai paruošiamų mielių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 240 ml šilto pieno
  • 1 didelis kiaušinis
  • 60g sviesto, lydyto

Užpildui:

  • 80g sviesto, minkšto
  • 80 g granuliuoto cukraus
  • 2 šaukštai malto cinamono

Glajui:

  • 100 g cukraus pudros
  • 1-2 šaukštai pieno

Paruošimo būdas

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir druską. Gerai išmaišykite.

Atskirame dubenyje suplakite šiltą pieną, kiaušinį ir lydytą sviestą.

Suberkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol susidarys tešla.

Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5-7 minutes arba iki vientisos ir elastingos masės.

Tešlą sudėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir cinamoną. Gerai išmaišykite.

Kai tešla pakils, išverskite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į didelį, maždaug 1 cm storio stačiakampį.

Tešlą paskleiskite įdaru, aplink kraštus palikdami kraštelį.

Nuo ilgojo krašto sandariai iškočiokite tešlą ir supjaustykite į 12 lygių dalių.

Cinamonines bandeles sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, uždenkite plastikine plėvele ir leiskite pakilti dar 30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Cinamonines bandeles kepkite 25-30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.

Kol kepa cinamoninės bandelės, pasigaminkite glajų. Nedideliame dubenyje suplakite cukraus pudrą ir tiek pieno, kad susidarytų vientisas, purus glajus.

Cinamonines bandeles išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti 5-10 min.

Glaju apliekite šiltas cinamonines bandeles ir patiekite

Apytikslė maistinė vertė

1 bandelė:

Kalorijos: 312 kcal
Riebalai: 11 g
Angliavandeniai: 48g
Baltymai: 5g

Kiti populiarūs Cinamoninių bandelių receptai

Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.

Paruošimo laikas: 25 minutės
Kepimo laikas: 25 minutės
Bendras laikas: 2 valandos
Porcijos: 12

Ingridientai:

Tešlai:

240 ml šilto migdolų pieno
1 pakelis aktyvių sausų mielių (7g)
2 šaukštai medaus
1/2 šaukštelio druskos
1 kiaušinis
300 g pilno grūdo kvietinių miltų
60 g avižinių miltų
40 g maltų linų sėmenų
2 šaukštai kokosų aliejaus, ištirpinto
Užpildui:

2 šaukštai kokosų aliejaus, ištirpinto
4 šaukštai rudojo cukraus
1 valgomasis šaukštas malto cinamono
Glajui:

60 g neriebaus grietinėlės
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Instrukcijos:

Dideliame dubenyje suplakite šiltą migdolų pieną, mieles, medų, druską ir kiaušinį.

Suberkite pilno grūdo kvietinius, avižinius miltus, maltus linų sėmenis, ištirpintą kokosų aliejų ir maišykite, kol susidarys tešla.

Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5-7 minutes arba iki vientisos ir elastingos masės.

Tešlą sudėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Mažame dubenyje sumaišykite ištirpintą kokosų aliejų, rudąjį cukrų ir cinamoną. Gerai ismaisyti.

Kai tešla pakils, išverskite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į didelį, maždaug 1 сm storio stačiakampį.

Tešlą paskleiskite įdaru, aplink kraštus palikdami  kraštelį.

Nuo ilgojo krašto sandariai iškočiokite tešlą ir supjaustykite į 12 lygių dalių.

Cinamonines bandeles sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą, uždenkite plastikine plėvele ir leiskite pakilti dar 30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Cinamonines bandeles kepkite 20-25 minutes arba iki auksinės rudos spalvos.

Kol kepa cinamoninės bandelės, pasigaminkite glajų. Mažame dubenyje sumaišykite neriebią grietinėlę , medų ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.

Cinamonines bandeles išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti 5-10 min.

Glaju apliekite šiltas cinamonines bandeles ir patiekite.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 190 kcal
Riebalai: 7g
Angliavandeniai: 28g
Baltymai: 5g

Ši mažai angliavandenių turinčios cinamonių bandelių  versija yra sveikas ir subalansuotas desertas. Tai puikiai tinka tiems, kurie stebi angliavandenių suvartojimą, bet vis tiek nori pasimėgauti saldžiu desertu. Geriausia valgyti pirmoje dienos pusėje.

Jei ieškote cinamoninių bandelių be glitimo, daugiau neieškokite! Šis receptas yra skanus ir be glitimo, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie jautrūs glitimui arba serga celiakija. Kai norite kažko gardaus ir kad būtų be glitimo šis receptas Jums.

Pradėkime!

Paruošimo laikas: 20 minučių
Virimo laikas: 1 valanda 30 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 50 minučių
Porcijos: 6

Ingridientai:

Tešlai:

350 g universalių miltų mišinio be glitimo
1/2 šaukštelio ksantano dervos (tirštiklis be gliuteno)
2 šaukšteliai greitai paruošiamų mielių
1 šaukštelis druskos
240 ml šilto pieno
1 didelis kiaušinis
60g nesūdyto sviesto, lydyto
Užpildui:

80g nesūdyto sviesto, minkšto
80 g rudojo cukraus
2 šaukštai malto cinamono
Glajui:

100 g cukraus pudros
1-2 šaukštai pieno

Instrukcijos:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus be glitimo, ksantano dervą, mieles ir druską.

Atskirame dubenyje suplakite šiltą pieną, kiaušinį ir lydytą sviestą.

Suberkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol susidarys tešla.

Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5-7 minutes arba iki vientisos ir elastingos masės.

Tešlą sudėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 val.

Kol tešla kyla, pasigaminkite įdarą. Mažame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir cinamoną. Gerai ismaisyti.

Kai tešla pakils, išverskite ją ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į didelį, maždaug 1 cm  storio stačiakampį.

Tešlą paskleiskite įdaru, aplink kraštus palikdami kraštelį.

Nuo ilgojo krašto sandariai iškočiokite tešlą ir supjaustykite į 12 lygių dalių.

Cinamonines bandeles sudėkite į riebalais išteptą  kepimo indą, uždenkite plastikine plėvele ir leiskite pakilti dar 30 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Cinamonines bandeles kepkite 25-30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.

Kol kepa cinamoninės bandelės, pasigaminkite glajų. Nedideliame dubenyje suplakite cukraus pudrą ir tiek pieno, kad susidarytų vientisas, purus glajus.

Cinamonines bandeles išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti 5-10 min.

Glaju apliekite šiltas cinamonines bandeles ir patiekite.

Informacija apie maistingumą (vienai bandelei):

Kalorijos: 282 kcal
Riebalai: 10 g
Angliavandeniai: 47 g
Baltymai: 3g

Susitikime Instagrame