Čirviniai blynai per 20 minučių

Čirviniai širdelės formos blynai – tai ne tik skanus, bet ir akiai malonus patiekalas. Šiuo patiekalu galite pradžiuginti artimuosius ypatingomis progomis ar tiesiog suteikti paprastai dienai šiek tiek šventiškumo. Šis blynų receptas labai mėgiamas vaikų!

Paruošimo laikas: 5 minutės

Kepimo laikas: 15 minučių

Ingridientai

  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnis druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 1 puodelis pieno
  • 2 šaukštai ištirpinto sviesto arba aliejaus
  • Vanilės ekstrakto (pagal skonį)

Paruošimo būdas

  1. Sumaišykite sausus ingredientus ( miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų) dideliame dubenyje.
  2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį, tada įmaišykite pieną ir ištirpintą sviestą arba aliejų. Įpilkite vanilės ekstrakto pagal skonį.
  3. Sausus ingredientus įmaišykite į skystą masę ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę ant vidutinės ugnies.
  5. Pilant tešlą, įdėkite ją į keptuvės centrą ir švelniai paskirstykite per visą širdies formą.
  6. Patiekite su savo mėgstamu sirupu, uogomis ar kitais mėgiamais ingridientais.

Skanaus!

Apytikslė maistinė vertė

(100 gramų):

Kalorijos: apie 200
Riebalai: 6 g
angliavandeniai: 38 g
Baltymai: 9 g
Cukrus: 6 g