Cukinijų blynai per 20 minučių
Cukinijų blynai yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį lengva pagaminti. Jie yra puikus būdas įtraukti į savo mitybą daugiau daržovių, nes gaminami su cukinijomis, kurios yra geras vitaminų, mineralų ir skaidulų šaltinis. Patiekalas taip pat yra palyginti mažai kaloringas, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie stebi savo suvartojamų kalorijų kiekį.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 10 minučių
Ingridientai
8 blynams reikės:
- 2 vidutinio dydžio cukinijos, tarkuotos (apie 400g)
- 2 kiaušiniai
- 100 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelis druskos
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas
Cukinijas sutarkuokite ir sudėkite į kiaurasamtį. Pabarstykite druska ir palikite 10 minučių pastovėti, kad pašalintumėte vandens perteklių.
Dubenyje išplakite kiaušinius ir suberkite tarkuotas cukinijas, miltus, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
Naudodami 1/4 puodelio matavimo puodelį, įdėkite cukinijų mišinį į keptuvę ir šiek tiek išlyginkite.
Kepkite blynus iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos, vieną kartą apversdami, maždaug po 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Patiekite karštą su mėgstamu padažu ar grietine.
Apytikslė maistinė vertė
Energija: 239 kcal
Riebalai: 16 g
Angliavandeniai: 15 g
Baltymai: 8g