Granola -subalansuota ir maistingas užkandis visai šeimai
Granola yra maistingas ir universalus maistas, pagamintas iš avižų, riešutų, sėklų ir medaus, kurį galima naudoti įvairiais būdais. Jį lengva pasigaminti namuose iš paprastų ingredientų, tai yra geras energijos ir skaidulų šaltinis sveikai mitybai.
Paruošimo laikas: 10 minučių Kepimo laikas: 25 – 30 minučių. Bendras laikas: 40 minučių
Ingridientai
- 200 g avižų
- 50 g riešutų mišinio (migdolai, pekano riešutai, graikiniai riešutai)
- 50 g sumaišytų sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, sezamo)
- 50 g džiovintų vaisių (razinų, spanguolių, abrikosų)
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai kokosų aliejaus
- 1 šaukštelis malto cinamono
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C .
Dideliame dubenyje sumaišykite avižas, riešutus ir sėklas.
Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite medų ir kokosų aliejų. Įmaišykite cinamoną, vanilės ekstraktą ir druską.
Supilkite medaus mišinį ant avižų mišinio ir gerai išmaišykite, kad viskas būtų padengta.
Gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite 25-30 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol taps auksinės rudos spalvos.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti ant padėklo.
Kai atvės, įmaišykite džiovintus vaisius.
Laikyti sandariame inde.
Apytikslė maistinė vertė
- Energija: 442 kcal
- Baltymai: 10,3 g
- Angliavandeniai: 57,5 g
- Cukrų: 17,3g
- Riebalai: 19,2 g
- Sočiųjų riebalų rūgščių: 5,7g
- Skaidulos: 8,2g
Kiti populiarūs Granolos receptai
Pristatome dar vieną populiarų granolos receptą!
Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 30 minučių
Bendras laikas: 40 minučių
Ingridientai:
200 g avižų
50 g susmulkinto kokoso
3 šaukštai kakavos miltelių
3 šaukštai medaus
2 šaukštai kokosų aliejaus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C .
Dideliame dubenyje sumaišykite avižas ir kokosą.
Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite medų ir kokosų aliejų. Įmaišykite kakavos miltelius, vanilės ekstraktą ir druską.
Supilkite medaus mišinį ant avižų mišinio ir gerai išmaišykite, kad viskas būtų padengta.
Gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Kepkite 25-30 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol taps auksinės rudos spalvos.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti ant padėklo.
Laikyti sandariame inde.
Informacija apie maistingumą (100 gramų):
Kalorijos: 423 kcal
Baltymai: 9,7 g
Angliavandeniai: 57,6 g
iš kurių cukrų: 18,5g
Riebalai: 16,6 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 10,6g
Skaidulos: 8,6g
Siūlome pabandyti gal kiek netikėtą granolos variantą be riešutų!
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30minučių
Ingridientai:
200 g avižų
50 g nesaldintos obuolių tyrės
3 šaukštai medaus
2 šaukštai kokosų aliejaus
1 šaukštelis malto cinamono
Žiupsnelis druskos
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 160°C .
Dideliame dubenyje sumaišykite avižas.
Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite medų ir kokosų aliejų. Įmaišykite obuolių padažą, cinamoną ir druską.
Supilkite medaus mišinį ant avižų mišinio ir gerai išmaišykite, kad viskas būtų padengta.
Gautą masę paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi.
Kepti apie 20 minučių.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsti ant padėklo.
Kai atvės, įmaišykite džiovintus vaisius.
Laikyti sandariame inde.
Informacija apie maistingumą (100 gramų):
Energija: 447 kcal
Baltymai: 9,7 g
Angliavandeniai: 59,6 g
iš kurių cukrų: 25,1g
Riebalai: 18,6 g
iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių: 5,6g
Skaidulos: 8,6g