Kalakutienos kotletukai -subalansuotas ir maistingas patiekalas visai šeimai

Kalakutienos kotletukai yra sveika ir maistinga tradicinių jautienos kukulių alternatyva, nes juose yra mažiau riebalų ir kalorijų. Juos gana paprasta pagaminti, galima pagardinti įvairiomis žolelėmis ir prieskoniais ar daržovėmis.

Paruošimo laikas: 10 minučių
kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 12

Ingridientai

  • 500 g maltos kalakutienos
  • 1/2 puodelio džiūvėsėlių
  • 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 kiaušinis, sumuštas
  • 1 valgomasis šaukštas kapotų
  • šviežių petražolių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200п pomidorų padažo

Paruošimo būdas

Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutą, džiūvėsėlius, parmezano sūrį, česnaką, išplaktą kiaušinį, petražoles, druską ir juoduosius pipirus. Maišykite, kol gerai susimaišys.
Iš mišinio rankomis suformuokite mažus, maždaug 2 cm skersmens kotletus.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite 10-12 minučių arba kol apskrus iš visų pusių.
Pomidorų padažą užpilkite ant kotletų ir užvirinkite. Uždenkite ir kepkite dar 10–15 minučių arba kol kotletai iškeps ir padažas sutirštės.

Apytikslė maistinė vertė

(3 kukuliai ):

kcal: 381
Baltymai: 29 g
Riebalai: 21 g
Angliavandeniai: 18g
Skaidulos: 3g
Cukrus: 9g

Kiti populiarūs mėsos kotletukų receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai