Kebabas per 25 minutes
Kebabo receptai gali skirtis pagal savo sudedamąsias dalis ir skonį, atsižvelgiant į kultūrą ir regioną, tačiau jie dažniausiai mėgstami kaip greitas ir sotus patiekalas daugelyje pasaulio šalių.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 15 minučių
Ingridientai
- 500 g vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos, supjaustytos kąsnio dydžio kubeliais
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
- 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- Druska ir pipirai, pagal skonį
- 4 didelių lavašų
- 1 didelis pomidoras, supjaustytas
- 1 didelis agurkas, supjaustytas
- 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto
- 4 šaukštai humuso
- 4 šaukštai tzatziki padažo
Paruošimo būdas
Dideliame dubenyje sumaišykite vištieną, 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, paprikos miltelių, kmynus, česnako miltelius, druską ir pipirus.
Kepkite keptuvėje 15 minučių arba kol visiškai iškeps.
Kol vištiena kepa, kitoje keptuvėje pakaitinkite lavašą, kol šiek tiek sušils.
Ant kiekvieno lavašo užtepkite po šaukštą humuso.
Ant viršaus uždėkite keptą vištieną, griežinėlius pjaustyto pomidoro, agurką ir raudonąjį svogūną.
Ant viršaus užpilkite šlakelį tzatziki padažo. Ir susukite kebabą.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 700 kcal
Baltymai: 43g
Riebalai: 37 g
Angliavandeniai: 54 g