Vaniliniai keksiukai per 60 minučių
Lėtas savaitgalis ir … Keksiukai! Kai norisi kažko skanaus, saldaus visada puikus pasirinkimas. Į gaminimo procesą būtinai pakvieskite vaikus, tikrai patiks gaminti lengvai paruošiamus vanilinius keksiukus. O dar kiekvienas savo keksiuką galės papuošti kaip tik norės.
Paruošimo laikas: 40 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Ingridientai
- 175 g (1 1/2 puodelio) kvietinių miltų
- 200 g (1 puodelis) granuliuoto cukraus
- 2 arbatinius šaukštelius kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 113 g (1/2 puodelio) sviesto, kambario temperatūros
- 2 dideli kiaušiniai
- 240 ml (1 puodelis) pieno
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
Keksiukų glajui paruošti:
- 113 g (1/2 puodelio) sviesto, kambario temperatūros
227 g (2 puodeliai) cukraus pudros
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2-3 šaukštai riebios grietinėlės
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir pasiruoškite keksiukų formeles.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubenyje sumaišykite plakikliu sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės, plakite maždaug 2–3 minutes.
Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
Į sviesto ir cukraus mišinį pamažu suberkite sausus ingredientus, pakaitomis su pienu ir vanilės ekstraktu. Plakite iki vientisos masės.
Užpildykite kiekvieną keksiukų formelę maždaug 2/3 tešla.
Kepkite 18-20 minučių arba tol, kol į keksiuko centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
Prieš glaistydami leiskite visiškai atvėsti.
Keksiukų glajaus paruošimas:
Glaistui sviestą sutrinkite dideliame dubenyje iki vientisos masės.
Palaipsniui suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite iki šviesios ir purios masės.
Įpilkite vanilės ekstrakto ir 2 šaukštus riebios grietinėlės ir plakite, kol gerai susimaišys.
Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau riebios grietinėlės, po 1 valgomąjį šaukštą, kol pasieksite norimą konsistenciją.
Šaldykite kiekvieną keksiuką pagal pageidavimą ir patiekite.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 500 kcal
Riebalai: 27 g
Angliavandeniai: 66 g
Baltymai: 4g