Kepta antis – kaip ją marinuoti ir kepti?

Kepta antis gali būti geras baltymų ir geležies šaltinis, šios maistinės medžiagos svarbios raumenų masės auginimui ir palaikymui, bei sveikai kraujo funkcijai palaikyti. Tačiau, svarbu pažymėti, kad kepta antis taip pat gali turėti daug riebalų ir kalorijų, todėl ją reikia vartoti saikingai.

Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 2 valandos
Bendras laikas: 2 valandos 20 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 1 visa antis (apie 2 kg)
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 šaukštelis provanso žolelių
  • 1 valgomasis šaukštas medaus
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 griežinėliai šviežio imbiero

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išplaukite antį iš vidaus ir išorės, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite druska ir provanso žolelėmis.
Dėkite antį ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Mažame dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą, česnaką ir imbierą.
Aptepkite antį medaus mišiniu ir kepkite dar 30 minučių.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C ir kepkite paskutines 30 minučių, kol odelė taps traški ir auksinės rudos spalvos.
Patiekite su mėgiamu garnyru.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kcal: 740
Riebalai: 60 g
Angliavandeniai: 5g
Baltymai: 45 g

Kiti populiarūs keptos anties receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai