Kepta antis – kaip ją marinuoti ir kepti?
Kepta antis gali būti geras baltymų ir geležies šaltinis, šios maistinės medžiagos svarbios raumenų masės auginimui ir palaikymui, bei sveikai kraujo funkcijai palaikyti. Tačiau, svarbu pažymėti, kad kepta antis taip pat gali turėti daug riebalų ir kalorijų, todėl ją reikia vartoti saikingai.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 2 valandos
Bendras laikas: 2 valandos 20 minučių
Porcijos: 4
Ingridientai
- 1 visa antis (apie 2 kg)
- 1 valgomasis šaukštas druskos
- 1 šaukštelis provanso žolelių
- 1 valgomasis šaukštas medaus
- 2 šaukštai sojos padažo
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2 griežinėliai šviežio imbiero
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išplaukite antį iš vidaus ir išorės, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite druska ir provanso žolelėmis.
Dėkite antį ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Mažame dubenyje sumaišykite medų, sojų padažą, česnaką ir imbierą.
Aptepkite antį medaus mišiniu ir kepkite dar 30 minučių.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C ir kepkite paskutines 30 minučių, kol odelė taps traški ir auksinės rudos spalvos.
Patiekite su mėgiamu garnyru.
Apytikslė maistinė vertė
Kcal: 740
Riebalai: 60 g
Angliavandeniai: 5g
Baltymai: 45 g
Kiti populiarūs keptos anties receptai
Dar vienas populiarus keptos anties receptas su apelsinų glazūra.
Pradedam!
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 2 valandos
Bendras laikas: 2 valandos 20 minučių
Porcijos: 4
Ingridientai:
1 visa antis (apie 2 kg)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
2 apelsinai, žievelė ir sultys
2 šaukštai medaus
2 skiltelės česnako, susmulkinto
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išplaukite antį iš vidaus ir išorės, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais ir pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
Dėkite antį ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Mažame dubenyje sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų ir česnaką.
Aptepkite antį apelsinų glaistu ir kepkite dar 30 minučių.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 220°C ir kepkite paskutines 30 minučių, kol odelė taps traški ir auksinės rudos spalvos.
Patiekite su mėgstmu garnyru.
Sakanaus!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kcal: 760
Riebalai: 63 g
Angliavandeniai: 12g
Baltymai: 35 g
Pekino antis, kai norisi išskirtinio ir įdomaus skonio.
Paruošimo laikas: 20minučių
Kepimo laikas: 1 valandą 30 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 50 minučių
Porcijos: 4
Ingridientai:
Ančiai paruošti:
1 visa antis (apie 2 kg)
2 šaukštai druskos
2 šaukštai medaus
1 valgomasis šaukštas ryžių acto
1 šaukštelis kiniškų penkių prieskonių miltelių mišinio
Instrukcijos:
Pirmiausia nuvalykite antį ir pašalinkite riebalų perteklių iš ertmės. Anties vidų įtrinkite druska, o tada gerai nuplaukite vandeniu.
Pakabinkite antį išdžiūti per naktį vėsioje, gerai vėdinamoje vietoje. Tai padės odai tapti traškia skrudinimo metu.
Paruoškite glajų, puode sumaišydami medų, ryžių actą ir kiniškus penkių prieskonių miltelius. Kaitinkite mišinį ant silpnos ugnies, kol jis taps vientisas ir lipnus.
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Padėkite antį ant kepimo grotelių ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad oda sutvirtėtų. Tada teptuku tepkite odą glazūra, įsitikinkite, kad padengsite visą paviršių.
Kepkite antį orkaitėje 30 minučių 220°C temperatūroje, tada sumažinkite ugnį iki 180°C ir toliau kepkite dar valandą arba kol odelė taps traški ir auksinės rudos spalvos.
Išimkite antį iš orkaitės ir leiskite atvėsti 10-15 minučių, prieš supjaustydami plonais griežinėliais.
Patiekite Pekino antį galite su agurkais, žaliais svogūnais ir kiniškais blynais. Norėdami valgyti, blyną aptepkite slyvų padažu, įdėkite keletą griežinėlių antienos, agurko, žaliųjų svogūnų ir susukite kaip burito.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kcal: 650
Riebalai: 44 g
Angliavandeniai: 38 g
Baltymai: 25 g