Kesadilijos per 15 minučių
Kesadilija gali būti sveikas ir maistingas patiekalas, priklausomai nuo naudojamų ingredientų. Pagrindiniai kesadilijos komponentai yra tortilijos ir sūris, tačiau galite pridėti įvairių sveikų ingredientų, kad patiekalas būtų subalansuotas ir sotus.
Paruošimo laikas: 15 minučių
Ingridientai
2 -3 kesadilijoms reikės:
- 2 – 3 pilno grūdo tortilijos (30 cm skersmens)
- 70 g tarkuoto čederio sūrio
- 1/2 puodelio (70 g) virtų pupelių (tinka ir konservuotos)
- 1/2 puodelio (75 g) kubeliais supjaustytos paprikos
- 1/2 puodelio (75 g) kubeliais pjaustyto svogūno
- 1 valgomasis šaukštas (15 ml) alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai ir mėgstami prieskoniai pagal skonį
Paruošimo būdas
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite kubeliais pjaustytą svogūną bei papriką apie 5 minutes arba kol suminkštės, pabarstykite druska, pipirais ar kitais mėgiamais prieskoniais. prieš baikiant kepti įdėkite pupeles, kad jos pašiltų.
Ant vienos tortilijos pusės paskleiskite pupelių, keptų svogūnų ir paprikų mišinį, o ant viršaus uždėkite tarkuoto sūrio. Tortiliją perlenkite pusiau.
Sudėkite kesadiliją į įkaitintą sausą keptuvę ir kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol tortilijos taps traškios, o sūris išsilydys.
Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti minutę ar dvi prieš pjaustydami ir patiekdami.
Apytikslė maistinė vertė
- Kalorijos: 250 kcal
- Angliavandeniai: 25 g
- Baltymai: 15 g
- Riebalai: 14 g