Lašiša orkaitėje -subalansuotas ir maistingas receptas visai šeimai

Orkaitėje keptas lašišos kepsnys – sveikas ir maistingas patiekalas, kurį lengva paruošti. Lašiša yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir kitų maistinių medžiagų, būtinų gerai sveikatai palaikyti, šaltinis.

Lašišos kepimas orkaitėje yra paprastas gaminimo būdas, reikalaujantis minimalių pastangų ir kurio rezultatas yra skanus ir kvapnus patiekalas. Lašiša pagardinama alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, o po to apibarstoma citrinos griežinėliais ir šviežiais čiobreliais, kad būtų papildomo skonio. Kepimo procesas yra greitas, užtrunka tik 12–15 minučių, todėl tai puikus pasirinkimas savaitės vakarienei.

Paruošimo laikas: 5 minutės
Kepimo laikas: 15 minučių
Bendras laikas: 20 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 4 lašišos kepsneliai po 150g
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1 citrina, supjaustyta
  • 4 šakelės šviežių čiobrelių

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Lašišos kepsnelius dėkite į kepimo indą .

Lašišą apšlakstykite alyvuogių aliejumi, o tada pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais.

Ant lašišos sudėkite citrinos griežinėlius ir šviežius čiobrelius.

Lašišą kepkite orkaitėje 12-15 minučių arba tol, kol ji iškeps ir šakute lengvai susisluoksniuos.

Lašišą patiekite su pasirinktais garnyrais, pavyzdžiui, troškintomis daržovėmis ar ryžiais.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 315 kcal

Baltymai: 35 g

Riebalai: 17 g

Angliavandeniai: 2g

Skaidulos: 1g

Cukrus: 1g

Kiti populiarūs lašišos orkaitėje receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai