Lazanija per 60 minučių
Tradicinis lazanijos receptas, kurį galite paįvairinti daržovėmis, tokiomis kaip špinatai, grybai, cukinijos ar baklažanai, o mėsą taip pat galite pakeisti malta vištiena, kiauliena ar dešra.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 50 minučių
Ingridientai
- 450 g. maltos jautienos arba kalakutienos
- 1 svogūnas, susmulkintas
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 skardinė pjaustytų pomidorų
- 2 šaukštai pomidorų pastos
- 1 arbatinis šaukštelis džiovinto baziliko
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
- Druska ir pipirai, pagal skonį
- 1 puodelis rikotos sūrio
- 1 kiaušinis
- 1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
- 9 lazanijos lakštai
- 3 puodeliai tarkuoto mocarelos sūrio
Lazinija – paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C. Riebalais ištepkite kepimo skardą.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite maltą jautieną arba kalakutieną su svogūnu ir česnaku. Nusausinkite riebalų perteklių.
Įmaišykite pjaustytus pomidorus, pomidorų pastą, baziliką, raudonėlį, druską ir pipirus. Leiskite kepti apie 10 minučių.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite rikotos sūrį, kiaušinį ir tarkuotą parmezano sūrį.
Paruošto kepimo indo dugną plonu sluoksniu ištepkite mėsos padažu. Ant viršaus išdėliokite 3 lazanijos lakštus. 1/3 rikotos sūrio mišinio užtepkite ant makaronų, tada pabarstykite 1 puodeliu mocarelos sūrio. Pakartokite sluoksniavimą dar du kartus.
Lazaniją uždenkite folija ir kepkite 25 minutes. Nuimkite foliją ir kepkite dar 25 minutes arba tol, kol viršus taps auksinės rudos spalvos. Prieš patiekdami leiskite pastovėti 10 minučių.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 437
Riebalai: 23 g
angliavandeniai: 32 g
Baltymai: 24 g
Cukrus: 7 g