Makaronai su faršu per 50 minučių

Makaronai su faršu arba kitaip Bolognese makaronai yra klasikinis itališkas patiekalas, kurį sudaro makaronai, sumaišyti sočiame pomidorų pagrindu pagamintame mėsos padaže, pagamintame iš maltos jautienos, svogūnų, česnakų ir prieskonių. Tai maistingas maistas, kuriame yra gausu baltymų, angliavandenių ir skaidulų. Patiekalas yra gana paprastas, jo paruošimo laikas yra apie 20 minučių, o gaminimo laikas – 30 minučių. Nors jame yra daug kalorijų ir riebalų, juo galima mėgautis saikingai kaip subalansuotos mitybos dalimi.

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 30 minučių

Ingridientai

  • 500 g maltos jautienos
  • 1 svogūnas, supjaustytas
  • 3 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 skardinė (400 g) pjaustytų pomidorų
  • 1 šaukštelis džiovinto baziliko
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • Druska ir pipirai, pagal skonį
  • 500 g makaronų (geriausiai pilno grūdo)
  • Tarkuotas parmezano sūris, patiekimui

Paruošimo būdas

Dideliame puode ant vidutinės ugnies kepkite maltą jautieną, kol paruduos. Nusausinkite riebalų perteklių.

Į puodą sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol svogūnas taps skaidrūs, maždaug 5 minutes.

Įmaišykite pjaustytus pomidorus, džiovintus bazilikus, džiovintus raudonėlius, druską ir pipirus. Mišinį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir leiskite virti 20-25 minutes arba kol padažas sutirštės.

Virkite makaronus dideliame puode su pasūdytu verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas.

Nusausinkite makaronus ir grąžinkite į puodą.

Bolonijos padažą įmaišykite į makaronus ir padalinkite į 4 lėkštes.

Bolognese makaronus patiekite su tarkuotu parmezano sūriu ant viršaus.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 720 kcal
Riebalai: 27 g
Angliavandeniai: 75 g
Baltymai: 42 g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai