Makaronai su krevetėmis – maistinga ir labai skanu

Makaronai su krevetėmis – skanus ir maistingas patiekalas, kuriame gausu baltymų ir kurį galima paruošti įvairiais būdais. Tai gali būti sveikas pasirinkimas su daržovėmis arba paprastas receptas vaikams.

Paruošimo laikas: 5 minutės

Virimo laikas: 8 minutės

Kepimo laikas: 7 minutės

Bendras laikas: 20 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 300 g mėgstamų makaronų
  • 400 g krevečių, nuluptų
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1/4 puodelio baltojo vyno
  • 1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Parmezano sūris patiekimui

Paruošimo būdas

Virkite makaronus dideliame puode su pasūdytu verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug 1 minutę.
Sudėkite krevetes ir kepkite, kol jos taps rausvos ir nebepermatomos, apie 2–3 minutes.
Įpilkite baltojo vyno ir leiskite virti dar minutę.
Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus ir išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
Pabarstykite petražolių, druskos, pipirų ir išmaišykite.
Patiekite karštą su parmezano sūriu.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kcal: 555
Baltymai: 33g
Angliavandeniai: 53 g
Riebalai: 20 g
Skaidulos: 2g
Cukrus: 2g
Cholesterolis: 172 mg

Kiti populiarūs makaronų su krevetėmis receptai

Pristatome vaikams pritaikytą makaronų su krevetėmis versiją! Šie makaronai  prisotinti maistinių medžiagų, tačiau su švelnesniais prieskoniais, tinkančiais vaikų skonio receptoriams.  Sveikas ir sotus maistas, kuris patiks jūsų vaikams.

Paruošimo laikas: 5 minutės

Virimo laikas: 8 minutės.

Kepimo laikas : 7 minutės

Bendras laikas: 20 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai:

200 g makaronų
200 g krevečių, nuluptų
1 valgomasis šaukštas sviesto
Druska ir pipirai pagal skonį
Parmezano sūris patiekimui

Instrukcijos:

Virkite makaronus dideliame puode su pasūdytu verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.

Sudėkite krevetes ir kepkite, kol jos taps rausvos apie 2–3 minutes.

Kai krevetės išeps, sudėkite išvirtus makaronus į keptuvę ir išmaišykite kad pasidengtų sviestiniu padažu.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Patiekite karštą su parmezano sūriu ant viršaus.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kcal: 395
Baltymai: 24 g
Angliavandeniai: 47 g
Riebalai: 11 g
Skaidulos: 2g
Cukrus: 2g

Skanaus!

Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.

Paruošimo laikas: 10 minutės

Virimo laikas: 7 minučių

Kepimo laikas: 13 minučių.

Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai:

300 g pilno grūdo makaronų
400 g krevečių, nuluptų
1 raudona paprika, supjaustyta
1 geltona paprika, supjaustyta
1 cukinija, supjaustyta
2 skiltelės česnako, susmulkinta
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1/4 puodelio daržovių sultinio
1/4 puodelio kapotų šviežių petražolių
Druska ir pipirai pagal skonį

Instrukcijos:

Virkite makaronus dideliame puode su pasūdytu verdančiu vandeniu pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug 1 minutę.
Sudėkite krevetes ir kepkite, kol jos taps rausvos  apie 2–3 minutes.
Suberkite griežinėliais supjaustytas paprikas ir cukinijas ir kepkite dar 3-4 minutes, kol pradės minkštėti.
Supilkite daržovių sultinį ir leiskite virti dar minutę.
Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus ir išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
Įberkite petražolių, druskos ir pipirų ir išmaišykite.
Patiekite karštą.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kcal: 465
Baltymai: 33g
Angliavandeniai: 53 g
Riebalai: 15 g
Skaidulos: 9g
Cukrus: 7 g

Skanaus!

Susitikime Instagrame