Makaronai su sūriu – kai norisi kažko paprasto bet labai skanaus

Makaronai su sūriu – paprastas ir skanus patiekalas, kurį nesunku pagaminti. Nors jame gali būti daug kalorijų ir angliavandenių, jis taip pat gali turėti nemažai baltymų , jei pagamintas iš viso grūdo makaronų ir neriebaus sūrio. Saikas yra subalansuotos mitybos pagrindas.

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 20 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 400 g pilno grūdo makaronų
  • 200 g neriebaus čederio sūrio, tarkuoto
  • 200 ml neriebaus pieno
  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 1 valgomasis šaukštas universalių miltų
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Paruošimo būdas

Virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.

Kol makaronai verda, puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.

Išsukite miltus ir sviestą iki vientisos masės, tada palaipsniui plakdami supilkite pieną.

Toliau plakite padažą, kol jis sutirštės ir pradės virti, tada nukelkite nuo ugnies.

Įmaišykite tarkuotą sūrį, kol jis išsilydys ir padažas taps vientisas.

Išvirtus makaronus nusausinkite ir suberkite į padažą.

Išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Patiekite karštą. Skanaus!

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):
  • Energija: 435 kcal
  • Baltymai: 23g
  • Angliavandeniai: 60 g
  • Riebalai: 11 g
  • Skaidulos: 9g
receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai