Makaronai su vištiena -itališkas patiekalas visai šeimai

Itališki makaronai su vištiena ir grietinėlės padažu yra skanus ir sotus patiekalas, kurį pagaminti gali būti paprasta. Nors dėl grietinėlės padažo jame gali būti daug kalorijų ir riebalų, jis taip pat gali būti geras baltymų ir angliavandenių šaltinis, jei gaminamas su liesa vištiena ir viso grūdo makaronais. Mėgaukitės saikingai kaip subalansuotos mitybos dalimi.

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo – kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 400 g  penne makaronų
  • 500 g vištienos krūtinėlių be kaulų, be odos, supjaustytų plonomis juostelėmis, arba kasnio dydžio kubeliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintas
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės, kapotos, papuošimui

Paruošimo būdas

Virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.
Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite  apie 5–7 minutes.
Į keptuvę suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 2–3 minutes, kol suminkštės.
Supilkite riebią grietinėlę ir užvirinkite. Virkite 5-7 minutes retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Į padažą įpilkite parmezano sūrio ir maišykite, kol ištirps ir gerai susimaišys.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Nusausinkite makaronus ir supilkite į keptuvę su padažu. Išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
Patiekite karštą, papuoštą kapotomis petražolėmis.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 856 kcal
Baltymai: 40g
Riebalai: 55 g
Angliavandeniai: 54 g
Skaidulos: 3g
Cukrus: 3 g

Kiti populiarūs makaronų su vištieną receptai

Pristatome vaikams pritaikytą populiarių makaronų su vištiena recepto  versiją! Šie makaronai  švelnesniais prieskoniais, tinkančiais vaikų skonio receptoriams.  Tai sveikas ir sotus maistas, kuris patiks jūsų vaikams.

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai:

250 g  fusilli makaronų
250 g vištienos krūtinėlių be kaulų, be odos, supjaustytų plonomis juostelėmis
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelė, susmulkinto
 200 ml grietinėlės
40g. tarkuoto kietojo sūrio
 Druska ir pipirai pagal skonį Šviežios petražolės, kapotos, papuošimui

Instrukcijos:

Virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.

Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite apie 5–7 minutes.

Į keptuvę suberkite česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasidarys kvapnus.

Supilkite  grietinėlę ir užvirinkite. Virkite 2-3 minutes retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Nusausinkite makaronus ir supilkite į keptuvę su padažu. Išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.

Pabarstykite kietojo sūrio.

Patiekite karštą, papuoštą kapotomis petražolėmis.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 449 kcal
Baltymai: 32 g
Riebalai: 23 g
Angliavandeniai: 28g
Skaidulos: 1g
Cukrus: 3 g

Skanaus!

Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo – kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai:

400 g pilno grūdo penne makaronų
500 g vištienos krūtinėlių be kaulų, be odos, supjaustytų plonomis juostelėmis arba kasnio dydžio kubeliais
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
2 česnako skiltelės, susmulkintos
400 ml neriebaus pieno, arba neriebios grietinėlės
1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
Druska ir pipirai pagal skonį
Šviežias bazilikas, susmulkintas, papuošimui

Instrukcijos:

Virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.
Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite apie 5–7 minutes.
Į keptuvę suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 2–3 minutes, kol suminkštės.
Supilkite neriebų pieną ar grietinėlę ir užvirinkite. Virkite 5-7 minutes retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Į padažą įdėkite parmezano sūrio ir maišykite, kol išsilydis  ir gerai susimaišys.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Nusausinkite makaronus ir supilkite į keptuvę su padažu. Išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
Patiekite karštą, papuoštą smulkintu baziliku.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):

Kalorijos: 556 kcal
Baltymai: 41 g
Riebalai: 15 g
Angliavandeniai: 64 g
Skaidulos: 10g
Cukrus: 7 g

Skanaus!

Susitikime Instagrame