Makaronai su vištiena -itališkas patiekalas visai šeimai

Itališki makaronai su vištiena ir grietinėlės padažu yra skanus ir sotus patiekalas, kurį pagaminti gali būti paprasta. Nors dėl grietinėlės padažo jame gali būti daug kalorijų ir riebalų, jis taip pat gali būti geras baltymų ir angliavandenių šaltinis, jei gaminamas su liesa vištiena ir viso grūdo makaronais. Mėgaukitės saikingai kaip subalansuotos mitybos dalimi.

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo – kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 30 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 400 g  penne makaronų
  • 500 g vištienos krūtinėlių be kaulų, be odos, supjaustytų plonomis juostelėmis, arba kasnio dydžio kubeliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 nedidelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintas
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės, kapotos, papuošimui

Paruošimo būdas

Virkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas iki al dente.
Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite  apie 5–7 minutes.
Į keptuvę suberkite svogūną ir česnaką ir kepkite dar 2–3 minutes, kol suminkštės.
Supilkite riebią grietinėlę ir užvirinkite. Virkite 5-7 minutes retkarčiais pamaišydami, kol padažas sutirštės.
Į padažą įpilkite parmezano sūrio ir maišykite, kol ištirps ir gerai susimaišys.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Nusausinkite makaronus ir supilkite į keptuvę su padažu. Išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.
Patiekite karštą, papuoštą kapotomis petražolėmis.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 856 kcal
Baltymai: 40g
Riebalai: 55 g
Angliavandeniai: 54 g
Skaidulos: 3g
Cukrus: 3 g

Kiti populiarūs makaronų su vištieną receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai