midijos

Midijos per 25 minutes

Šis midijų receptas yra sveikas ir maistingas jūros gėrybių patiekalas, kurį paruošite lengvai ir greitai. Midijos yra puikus baltymų šaltinis, turi mažai riebalų ir daug svarbių vitaminų bei mineralų, tokių kaip geležis ir vitaminas B12. Šiame recepte taip pat yra česnakų ir svogūnų, kuriuose gausu antioksidantų.

Paruošimo laikas: 15 minučių

Kepimo laikas: 10 minučių

Ingridientai

3-4 porcijoms reikės:

  • 1 kg šviežių midijų, išvalytų
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
  • 1/2 puodelio sauso baltojo vyno
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Papuošimui smulkintos šviežios petražolės
  • Duonelė ar naminiai bulvių čipsai ( nebūtina)

Paruošimo būdas

Dideliame puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą.

Sudėkite česnaką ir svogūną ir pakepinkite, kol svogūnas taps skaidrus.

Įpilkite baltojo vyno ir užvirinkite.

Sudėkite midijas, uždenkite puodą ir troškinkite 5–7 minutes, kol midijos atsidarys.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Midijas patiekite dubenėliuose su virimo skysčiu, papuoškite kapotomis šviežiomis petražolėmis.

Patiekti galite kartu su duonele ar naminiais bulvių čipsais.

Apytikslė maistinė vertė

(1/3 recepto):
  • Kalorijos: 316 kcal
  • Baltymai: 25,4 g
  • Angliavandeniai: 8,2 g
  • Riebalai: 16,4 g
receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai