Moliūgų sriuba per 50 minučių
Lengvai paruošiama, netradicinio skonio moliūgų sriuba. Puikiai dera su česnakine duonele. Išbandyk ir įvertink !
Paruošimo laikas: 25 minutės
Kepimo laikas: 25 minutės
Ingridientai
- 1 kg sviestinio moliūgo, nulupto ir supjaustyto kubeliais
- 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
- 2 skiltelės česnako, susmulkinto
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis maltų kmynų
- 1 šaukštelis malto cinamono
- Druska ir pipirai pagal skonį
- 4 puodeliai (1 litras) daržovių sultinio
- 1 puodelis (250 ml) kokosų pieno
- Šviežia kalendra, susmulkinta papuošimui
Paruošimo būdas
Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.
Sudėkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol suminkštės.
Suberkite kubeliais pjaustytą moliūgą, kmynus, cinamoną, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
Supilkite daržovių sultinį ir mišinį užvirinkite.
Sumažinkite ugnį ir leiskite sriubai virti 20 minučių arba tol, kol moliūgas suminkštės.
Trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos masės.
Sutrynus sriubą įmaišykite kokosų pieną.
Vėl užvirkite sriubą ir virkite dar 5 minutes.
Supilkite sriubą į dubenėlius ir papuoškite šviežia kalendra.
Patiekti galite kartu su česnakine duonele.
Maistinė vertė
Kalorijos: 170 kcal
Riebalai: 10 g
Angliavandeniai: 19 g
Baltymai: 3 g