moliugu sriuba

Moliūgų sriuba per 50 minučių

Lengvai paruošiama, netradicinio skonio moliūgų sriuba. Puikiai dera su česnakine duonele. Išbandyk ir įvertink !

Paruošimo laikas: 25 minutės

Kepimo laikas: 25 minutės

Ingridientai

  • 1 kg sviestinio moliūgo, nulupto ir supjaustyto kubeliais
  • 1 svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis maltų kmynų
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 4 puodeliai (1 litras) daržovių sultinio
  • 1 puodelis (250 ml) kokosų pieno
  • Šviežia kalendra, susmulkinta papuošimui

Paruošimo būdas

Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų.

Sudėkite svogūną ir česnaką ir pakepinkite, kol suminkštės.

Suberkite kubeliais pjaustytą moliūgą, kmynus, cinamoną, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.

Supilkite daržovių sultinį ir mišinį užvirinkite.

Sumažinkite ugnį ir leiskite sriubai virti 20 minučių arba tol, kol moliūgas suminkštės.

Trintuvo pagalba sutrinkite iki vientisos masės.

Sutrynus sriubą  įmaišykite kokosų pieną.

Vėl užvirkite sriubą ir virkite dar 5 minutes.

Supilkite sriubą į dubenėlius ir papuoškite šviežia kalendra.

Patiekti galite kartu su česnakine duonele.

Maistinė vertė

(1/6 recepto):

Kalorijos: 170 kcal

Riebalai: 10 g

Angliavandeniai: 19 g

Baltymai: 3 g

 

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai