Morkų pyragas per 60 minučių
Morkų pyragas yra skanus ir maistingas desertas. Šis pyragas yra skanus ir sveikas pasirinkimas tiems, kurie ieško deserto, kurį pagaminti nebūtų per sunku.
Paruošimo laikas: 30 minučių
Kepimo laikas: 30 minučių
Ingridientai
- 200 g morkų, sutarkuotų
- 120 g cukraus
- 175 g kvietinių miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 ml aliejaus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- 50 g sviesto
- 50 g cukraus
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Norėdami pagaminti pyrago pagrindą, sumaišykite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės.
Suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tešla.
Tešlą tolygiai įspauskite į pyrago formą.
Dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki šviesios ir purios masės.
Į mišinį suberkite tarkuotas morkas, miltus, saulėgrąžų aliejų, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą, druską ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Supilkite mišinį į paruoštą pyrago formą ir kepkite 30-35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.
Prieš patiekdami leiskite keletą minučių atvėsti.
Apytikslė maistinė vertė
Kcal: 550
Bendras riebalų kiekis: 32 g
Angliavandeniai: 60 g
Baltymai: 5g