morku pyragas

Morkų pyragas per 60 minučių

Morkų pyragas yra skanus ir maistingas desertas. Šis pyragas yra skanus ir sveikas pasirinkimas tiems, kurie ieško deserto, kurį pagaminti nebūtų per sunku.

Paruošimo laikas: 30 minučių

Kepimo laikas: 30 minučių

Ingridientai

  • 200 g morkų, sutarkuotų
  • 120 g cukraus
  • 175 g kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml  aliejaus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 50 g  sviesto
  • 50 g cukraus

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

Norėdami pagaminti pyrago pagrindą, sumaišykite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės.

Suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tešla.

Tešlą tolygiai įspauskite į  pyrago formą.

Dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų iki šviesios ir purios masės.

Į mišinį suberkite tarkuotas morkas, miltus, saulėgrąžų aliejų, kepimo miltelius, vanilės ekstraktą, druską ir maišykite, kol gerai susimaišys.

Supilkite mišinį į paruoštą pyrago formą ir kepkite 30-35 minutes arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas bus švarus.

Prieš patiekdami leiskite keletą minučių atvėsti.

Apytikslė maistinė vertė

(1/8 recepto):

Kcal: 550
Bendras riebalų kiekis: 32 g
Angliavandeniai: 60 g
Baltymai: 5g

 

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai