Obuolių pyragas per 40 minučių

Paprastas obuolių pyragas, kuris nepaliks abejingų ir tikrai sulauks pagyrų. Paprasta, skanu ir kvepia namais!

Kepimo laikas: 40-45 minučių

Ingridientai

  • 4 vidutiniai obuoliai (apie 600 g), nulupti, nulupti ir supjaustyti griežinėliais
  • 1/2 puodelio granuliuoto cukraus (tinka baltasis arba rudasis cukrus)
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 1/4 šaukštelio muskato riešuto
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštai kvietinių miltų
  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 g šalto sviesto, supjaustyto mažais kubeliais
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1/4 puodelio ledinio vandens
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š cukraus (viršaus apibarstymui)

Paruošimo būdas

Norėdami pagaminti tešlą, dubenyje sumaišykite 200g. miltų, sviestą, druską ir 1/2 puoselio cukraus. Maišykite, kol masė taps panaši į rupius trupinius. Lėtai įpilkite ledinio vandens, po vieną šaukštą, kol tešla susimaišys. Tešlą padalinkite per pusę, suvyniokite į plastikinę plėvelę ir šaldykite bent 1 valandą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (160°C jei naudojamas ventiliatorius).

Dideliame dubenyje sumaišykite supjaustytus obuolius, 2 valgomus šaukštus cukraus, cinamoną, muskato riešutą, vanilės ekstraktą ir 2 šaukštus miltų. Maišykite, kol obuoliai pasidengs tolygiai.

Pyrago tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 3 mm storio. Perkelkite tešlą į kepimo indą.

Supilkite obuolių mišinį ant paruoštos tešlos, tolygiai paskirstykite.

Iškočiokite antrąją tešlos pusę ir uždėkite ant obuolių viršaus.

Suspauskite viršutinės ir apatinės plutos kraštus. Nupjaukite tešlos perteklių nuo kraštų.

Išplaktu kiaušiniu aptepkite tešlos viršų ir pabarstykite stambiu 1 a.š. cukrumi.

Kepkite pyragą apie 40–45 minutes arba tol, kol pyrago paviršius taps auksinės spalvos, o obuoliai suminkštės.

Prieš patiekdami leiskite pyragui atvėsti bent 1 valandą.

Maistinė vertė

(1/8 pyrago):

Kalorijos: 300 kcal
Riebalai: 12 g
Sotieji riebalai: 6 g
Cholesterolis: 38 mg
Angliavandeniai: 45 g
Skaidulos: 2 g
Cukrus: 25 g
Baltymai: 3 g

Susitikime Instagrame