Naminė pica per 60 minučių
Picos gaminimas namuose gali būti įdomus ir skanus būdas mėgautis maistingu maistu, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį. Taigi, kodėl gi nepabandžius, kaip viskas paprasta ir lengva!
Paruošimo laikas: 45 minučių
Kepimo laikas: 15 minučių
Ingridientai
- 1/2 puodelio šilto vandens (120 ml)
- 1/2 šaukštelio cukraus
- 1 šaukštelis sausų mielių
- 1 šaukštelis druskos
- 2 puodeliai kvietinių miltų (250 g)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1/2 puodelio pomidorų padažo (120 g)
- 1 puodelis tarkuoto mocarelos sūrio (100 g)
- Jūsų pasirinktų priedų (pvz., paprika, pievagrybiai, alyvuogės, svogūnai ir kt.)
- Pasirinkta mėsa pavyzdžiui saliami ar virtą kumpį (nebūtina)
Paruošimo būdas
Mieles sumaišyti su vandeniu ir palikti 10 minučių pastovėti.
Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų ir mieles. Maišykite, kol mielės ištirps, ir leiskite pastovėti 5 minutes, kol suputos.
Į mielių mišinį suberkite druską ir miltus ir maišykite, kol susidarys tešla.
Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5-7 minutes iki vientisos masės.
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą dubenį, uždenkite plastikine plėvele ir leiskite pakilti 10-15 minučių.
Supjaustykite norimus ingridientus.
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C .
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki norimo storio.
Tešlą dėkite ant kepimo skardos.
Pomidorų padažu tolygiai paskirstykite tešlą, palikdami nedidelį kraštelį aplink kraštus.
Padažą pabarstykite tarkuotu mocarelos sūriu ir uždėkite norimus priedus.
Kepkite orkaitėje 10-15 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės rudos spalvos, o sūris išsilydys.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 214 kcal
Riebalai: 7,9 g
Angliavandeniai: 26,6 g
Baltymai: 9,3 g
Pastaba: Maistinė vertė gali skirtis priklausomai nuo naudojamų priedų.