Picos padas -skaniausiai picai pagaminti
Picos padas yra universalus ir skanus naminės picos pagrindas. Jį gana lengva pagaminti ir galima pritaikyti su įvairiais priedais. Nors tai nėra daugiausiai maistinių medžiagų turintis maistas, jį galima paversti sveikesniu, naudojant viso grūdo miltus ir į priedus pridedant daug daržovių.
Paruošimo laikas: 20 minutės
Kilimo laikas: 60 minučių
Bendras laikas: 1 valanda 20 minučių
Porcijos: 3-4
Ingridientai
- 500 g universalių miltų
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis mielių
- 300 ml šilto vandens
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Paruošimo būdas
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską ir mieles.
Įpilkite šilto vandens ir alyvuogių aliejaus ir maišykite, kol susidarys tešla.
Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 10 minučių iki vientisos ir elastingos masės.
Tešlą sudėkite į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 1 valandą pakilti šiltoje, be skersvėjų vietoje.
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C.
Išimkite tešlą ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki norimo storio.
Picos plutą perkelkite ant kepimo skardos arba picos akmens.
Sudėkite norimus priedus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės rudos spalvos, o sūris išsilydys .
Apytikslė maistinė vertė
- Kalorijos: 248 kcal
- Riebalai: 3,5 g
- Angliavandeniai: 47 g
- Skaidulos: 1,5g
- Baltymai: 7g
Kiti picos pado receptai
Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.
Paruošimo laikas: 10 minutės
Kildinimo laikas: 30 minučių
Bendras laikas: 40 minučių
Porcijos: 2
Ingridientai:
200 g pilno grūdo kvietinių miltų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis mielių
150 ml šilto vandens
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis medaus
Instrukcijos:
Dideliame dubenyje sumaišykite viso grūdo kvietinius miltus, druską ir mieles.
Įpilkite šilto vandens, alyvuogių aliejaus ir medaus ir maišykite, kol susidarys tešla.
Tešlą išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5-10 minučių, kol masė taps lygi ir elastinga.
Tešlą sudėkite į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite pakilti 30 minučių šiltoje, be skersvėjų vietoje.
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C .
Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki norimo storio.
Picos plutą perkelkite ant kepimo skardos arba picos akmens.
Sudėkite norimus priedus ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių arba tol, kol pluta taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys ir ims burbuliuoti.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 193 kcal
Riebalai: 3,7 g
Angliavandeniai: 32 g
Skaidulos: 5,5g
Baltymai: 7g
Ši mažai angliavandenių turinti čili jautienos sriubos versija yra sveikas ir subalansuotas patiekalas. Tai puikiai tinka tiems, kurie stebi angliavandenių suvartojimą, bet vis tiek nori pasimėgauti skaniu ir sočiu maistu.
Jei ieškote kaip paruošti picos padą be glitimo, daugiau neieškokite! Šis receptas skanus ir be glitimo, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie jautrūs glitimui arba serga celiakija.
Paruošimo laikas: 10 minučių Kepimo laikas: 15minučių
Bendras laikas: 25 minutės
Porcijos: 2
Ingridientai:
180 g migdolų miltų
16 g kokosų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
60 ml alyvuogių aliejaus
60 ml vandens
Instrukcijos:
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C .
Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokoso miltus, kepimo miltelius ir druską.
Į dubenį įpilkite alyvuogių aliejaus ir vandens ir maišykite, kol susidarys tešla.
Išverskite tešlą ant lengvai riebalais pateptos kepimo skardos arba picos akmens ir rankomis išspauskite ją plonu, lygiu sluoksniu.
Kepkite plutą iš anksto įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių arba iki auksinės rudos spalvos ir traškumo.
Įdėkite norimų priedų ir picą grąžinkite į orkaitę dar 5-10 minučių arba kol sūris išsilydys ir pradės burbuliuoti.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 403 kcal
Riebalai: 32 g
Angliavandeniai: 15 g
Skaidulos: 8g
Baltymai: 11g