Pievagrybių padažas – puikus pasirinkimas ne tik prie mėsos

Grybų padažas yra skanus ir maistingas bet kokio patiekalo priedas. Jame gausu vitaminų ir mineralų, mažai kalorijų ir lengva pagaminti.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Porcijos: 6

Ingridientai

  • 500 g grybų, supjaustytų
  • 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 puodelis daržovių arba vištienos sultinio
  • 1/2 puodelio riebios grietinėlės
  • Druska ir pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

Įkaitinkite sviestą didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite 2–3 minutes, kol pasidarys kvapnus.

Suberkite griežinėliais pjaustytus grybus į keptuvę ir patroškinkite apie 10 min., kol išleis drėgmę ir suminkštės.

Pabarstykite miltais ant grybų ir maišykite, kol miltai visiškai susimaišys.

Lėtai supilkite sultinį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Leiskite padažui virti 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami.

Įpilkite riebios grietinėlės ir maišykite, kol padažas gerai susimaišys. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Virkite padažą dar 2–3 minutes, kol jis sutirštės iki pageidaujamos konsistencijos.

Patiekite grybų padažą karštą ant norimo patiekalo.

Apytikslė maistinė vertė

(1/6 recepto):

Kalorijos: 198 kcal
Riebalai: 16,3 g
Angliavandeniai: 9,7g
Baltymai: 5,6 g
Skaidulos: 1,8g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai