
Plovo receptas vos per 60 minučių
Plovas, kai norisi sočiai, greitai, skaniai ir įtikti visų skoniui. Kviečiame išbandyti, skanaus!
Paruošimo laikas: 30 minučių
Kepimo laikas: 30 minučių
Ingridientai
- 1 stiklinė ilgagrūdžių baltųjų ryžių
- 2 stiklinės vištienos sultinio
- 1 svogūnas, supjaustytas
- 1 stiklinė kubeliais pjaustytų morkų
- 1 stiklinė kubeliais pjaustytų salierų
- 1 stiklinė žirnių
- 1 kilogramas vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos, supjaustyta kąsnio dydžio gabalėliais
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai, pagal skonį
Paruošimo būdas
Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode ant vidutinės ugnies.
Sudėkite svogūną, morkas ir salierą ir troškinkite, kol daržovės suminkštės, maždaug 5–7 minutes.
Sudėkite vištieną ir troškinkite, kol iškeps, apie 5-7 minutes.
Įmaišykite ryžius ir žirnelius ir patroškinkite 1-2 minutes, kol ryžiai šiek tiek apskrus.
Supilkite vištienos sultinį ir mišinį užvirinkite.
Sumažinkite ugnį iki minimumo, uždenkite keptuvę ir troškinkite 18-20 minučių arba kol ryžiai suminkštės ir susigers skystis.
Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį ir patiekite.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 400 kcal
Baltymai: 30 g
Riebalai: 15 g
Angliavandeniai: 40 g
Skaidulos: 3 g