Pomidorų sriuba per 40 minučių
Pomidorų sriuba – klasikinis ir universalus patiekalas, kuris yra ir skanus ir maistingas. Pagaminta iš konservuotų pomidorų, daržovių sultinio ir kelių paprastų prieskonių, tai greitas ir paprastas sveiko maisto pasirinkimas.
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 25 minutės
Ingridientai
4 porcijoms reikės:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas
- 2 skiltelės česnako, susmulkinto
- 2 skardinės (po 400 g) pjaustytų pomidorų
- 2 puodeliai daržovių sultinio
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- Druska ir pipirai, pagal skonį
- Šviežias bazilikas, papuošimui (nebūtina)
Paruošimo būdas
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol suminkštės, apie 5 minutes.
Įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus, daržovių sultinį, cukrų, druską ir pipirus.
Mišinį užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 20 minučių.
Naudokite trintuvą arba dalimis perkelkite sriubą į maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Ištrintą sriubą grąžinkite į puodą ir pakaitinkite.
Patiekite karštą, jei norite, papuoškite šviežiu baziliku .
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 148 kcal
Riebalai: 11 g
Sotieji riebalai: 1,5 g
Angliavandeniai: 12 g
Baltymai: 3 g