Sūrio pyragas per 60 minučių
Sūrio pyragas yra klasikinis desertas, pagamintas iš grietinėlės sūrio, cukraus, kiaušinių ir riebios grietinėlės mišinio. Tai be galo skanus desertas, išbandykite, neabejoju patiks!
Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 40 minučių
Ingridientai
- 200 g sausainių (puikiai tiks “Gaidelis”)
- 80g nesūdyto sviesto, lydyto
- 600 g kreminio sūrio (pvz. Philadephia), kambario temperatūros
- 300 g granuliuoto cukraus
- 3 dideli kiaušiniai
- 240 ml riebios grietinėlės
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Smulkiai sutrupinkite sausainius. Tai galite padaryti trintuvu.
Išlydikite sviestą.
Dubenyje sumaišykite sutrupintus sausainius ir lydytą sviestą, kol gerai susimaišys.
Tolygiai sudėkite gautą masę į kepimo formą.
Dideliame dubenyje plakite kreminį sūrį vidutiniu greičiu iki vientisos masės, maždaug 2 minutes.
Įpilkite cukraus ir plakite, kol visiškai susimaišys, maždaug 2 minutes.
Po vieną įmuškite kiaušinius, plakite apie 2 minutes.
Išplakite atskitai gietinėlę, įpilkite vanilės ekstrakto.
Įmaišykite į sūrio masę išplaktą grietinėlę , maišykite kol gerai susimaišys.
Supilkite mišinį į paruoštą plutą ir mentele išlyginkite viršų.
Kepkite nuo 45 iki 50 minučių arba tol, kol kraštai sustings.
Leiskite sūrio pyragui atvėsti iki kambario temperatūros, tada šaldykite mažiausiai 4 valandas arba per naktį.
Apytikslė maistinė vertė
Kcal: 270
Bendras riebalų kiekis: 19 g
Bendras angliavandenių kiekis: 20 g
Baltymai: 8g