sushi

Sushi per 30 minučių

Sushi gaminimas, ne tik įdomus procesas, bet ir labai kūrybiškas. Kiekvienas galime pasigaminti savo autentišką sushi. O kokius ingridientus panaudosite, priklauso tik nuo jūsų vaizduotės. Tad pradžiai siūlome pabandyti paprastus ir greitai paruošiamus sushi.

Paruošimo laikas: 30 minučių

Ingridientai

  • 1 puodelis suši ryžių
  • 1/2 šaukštai ryžių acto
  •  1/2 šaukštelio cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/2 avokado
  • 1 mažas agurkas
  • 4 krabų lazdelės
  • 4 džiovinti jūros dumblių lakštai
  • 1 valgomasis šaukštas philadelphija tepamo sūrelio (nebūtina)

Paruošimo būdas

Sushi ryžius nuplaukite šaltame vandenyje, kol vanduo taps skaidrus. Išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas.

Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą, cukrų ir druską, kol cukrus ištirps.

Kai ryžiai išvirs, perkelkite juos į didelį dubenį ir supilkite acto mišinį. Maišykite, kol mišinys tolygiai pasiskirstys. Leiskite ryžiams atvėsti iki kambario temperatūros.

Avokadą ir agurką supjaustykite plonais griežinėliais.

Norėdami susukti ritinį, padėkite jūros dumblio lakštą blizgia puse žemyn ant sushi kočiojimo kilimėlio arba pjaustymo lentos.
Plonu sluoksniu ryžių mišinio paskleiskite ant jūros dumblio, palikdami neuždengtą 1 cm juostelę lapo viršuje.
Išdėliokite avokadą, agurką ir krabų lazdeles vienoje linijoje šalia lapo apačios. Jei norite, įdarą patepkite nedideliu kiekiu philadelhija sūrelio.

Sukite sushi nuo savęs. Kai pasieksite sushi galą, sudrėkinkite dumblio juostelę viršuje trupučiu vandens, kad užsandarintumėte ritinį.

Pakartokite procesą su likusiais ingredientais.

Kiekvieną ritinį supjaustykite į 8 dalis aštriu, drėgnu peiliu.

Apytikslė maistinė vertė

(2 sushi gabaliukai):

Kcal: 140
Riebalai: 5 g
Angliavandeniai: 22 g
Baltymai: 4 g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai