
Tiramisu
Tiramisu – tai klasikinis itališkas desertas, gaminamas iš espreso ar stiprios kavos suvilgytų pirštelių, padengtų maskarponės sūrio, kiaušinių trynių ir plaktos grietinėlės mišiniu ir apibarstytas kakavos milteliais.
Paruošimo laikas: 20 minučių
Šaldymo laikas: 4 valandos
Ingridientai
- 6 dideli kiaušinių tryniai
- 3/4 puodelio (150 g) granuliuoto cukraus
- 1/3 puodelio (80 ml) tamsaus romo (arba brendžio, konjako)
- 400 g maskarponės sūrio
- 400g. sausainių pirštelių
- 2 puodeliai (500 ml) užplikytos espreso arba stiprios kavos, atvėsintos
- 2 šaukštai (30 g) nesaldintos kakavos miltelių
Paruošimo būdas
Puode išplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol gerai susimaišys. Į mišinį įmaišykite maskarponės sūrį.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo.
Išplaktus kiaušinių baltymus palengva įmaišyti į maskarponės sūrio mišinį, kol masė taps vientisa.
Inde sumaišykite atvėsintą espreso kavą arba kavą su romu. Įmerkite kiekvieną sausainį į kavos mišinį, įsitikinkite, kad abi pusės yra įmirkusios, bet nesuirusios.
Į indą sudėkite kavoje suvilgytų pirštelių sluoksnį. Ant sausainių pirštelių ištepkite pusę maskarponės mišinio. Sluoksnius pakartokite dar kartą, baigdami maskarponės mišinio sluoksniu.
Uždenkite indą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.
Prieš patiekdami, pabarstykite kakavos milteliais .
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 264 kcal
Riebalai: 15g
Angliavandeniai: 34 g
Baltymai: 4g