tiramisu

Tiramisu

Tiramisu – tai klasikinis itališkas desertas, gaminamas iš espreso ar stiprios kavos suvilgytų pirštelių, padengtų maskarponės sūrio, kiaušinių trynių ir plaktos grietinėlės mišiniu ir apibarstytas kakavos milteliais.

Paruošimo laikas: 20 minučių

Šaldymo laikas: 4 valandos

Ingridientai

  • 6 dideli kiaušinių tryniai
  • 3/4 puodelio (150 g) granuliuoto cukraus
  • 1/3 puodelio (80 ml) tamsaus romo (arba brendžio, konjako)
  • 400 g maskarponės sūrio
  • 400g. sausainių pirštelių
  • 2 puodeliai (500 ml) užplikytos espreso arba stiprios kavos, atvėsintos
  • 2 šaukštai (30 g) nesaldintos kakavos miltelių

Paruošimo būdas

Puode išplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol gerai susimaišys. Į mišinį įmaišykite maskarponės sūrį.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo.

Išplaktus kiaušinių baltymus palengva įmaišyti į maskarponės sūrio mišinį, kol masė taps vientisa.

Inde sumaišykite atvėsintą espreso kavą arba kavą su romu. Įmerkite kiekvieną sausainį į kavos mišinį, įsitikinkite, kad abi pusės yra įmirkusios, bet nesuirusios.

Į indą sudėkite kavoje suvilgytų pirštelių sluoksnį. Ant sausainių pirštelių ištepkite pusę maskarponės mišinio. Sluoksnius pakartokite dar kartą, baigdami maskarponės mišinio sluoksniu.

Uždenkite indą plastikine plėvele ir laikykite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.

Prieš patiekdami, pabarstykite kakavos milteliais .

Apytikslė maistinė vertė

(1/10 recepto):

Kalorijos: 264 kcal
Riebalai: 15g
Angliavandeniai: 34 g
Baltymai: 4g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai