tom yum sriuba

Tom yum sriuba per 40 minučių

Tom Yum sriuba yra populiari Tajų sriuba, žinoma dėl savo rūgštaus, aštraus ir pikantiško skonio. Sriuba dažnai gaminama su krevetėmis ar kitomis jūros gėrybėmis, bet gali būti gaminama ir su vištiena ar tofu.

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Ingridientai

  • 8 didelės žalios krevetės, nuluptos ir nuplautos
  • 1 l vištienos sultinio
  • 1a.š. tarkuoto imbiero
  • 1/2 stiklinės kokosų pieno
  • 2 citrinžolės stiebeliai (malti)
  • 1a.š. aitrios paprikos miltelių
  • 3 skiltelės česnakų, supjaustytų plonais griežinėliais
  • 1 stiklinės grybų
  • 4 raudoni čili, supjaustyti griežinėliais
  • 2 šaukštai žuvies padažo
  • 2 šaukštai laimo sulčių
  • 1v.š. sojų padažo
  • Šviežia kalendra, papuošimui
  • Šviežias čili, papuošimui (nebūtina)

Paruošimo būdas

Dideliame puode užvirinkite vištienos sultinį . Įdėkite citrinžolės.

Sumažiname ugnį ir dedame prieskonius ir įpilame laimo sulčių, žuvies padažą ir sojos padažą (prieskonius galite reguliuoti pagal skonį). Verdame apie 7 minutes.

Pabaigoje supilkite kokosų pieną ir dar pavirkite 1-2 minutes.

Tada sudedame grybus ir krevetes. Ir dar verdame apie 5 minutes.

Nukelkite nuo ugnies ir patiekite karštą, jei norite, papuoškite kalendra ir šviežiu čili.

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 156 kcal
Riebalai: 3 g
angliavandeniai: 14 g
Baltymai: 17 g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai