Vaflių receptas per 20 minučių
Tradiciniai vafliai yra klasikinis pusryčių patiekalas, kurį nesunku pagaminti, gausu skonio ir maistinių medžiagų. Nesvarbu, ar mėgaujamasi be jokių priedų, ar su šviežiais vaisiais ir sirupu, šie vafliai yra sotus ir maistingas patiekalas bet kurios dienos pradžiai.
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 5 minutės
Ingridientai
8 vafliams reikės:
- 225 g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 šaukštai cukraus
- 240 ml pieno
- 2 dideli kiaušiniai
- 113g sviesto
Paruošimo būdas
Įkaitinkite vaflinę.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
Atskirame dubenyje suplakite pieną ir kiaušinius.
Ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą.
Į pieno mišinį įpilkite ištirpintą sviestą ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys.
Supilkite tešlą ant įkaitintos vaflinės, laikydamiesi gamintojo nurodymų, kiek tešlos naudoti.
Kepkite vaflius iki auksinės rudos spalvos, maždaug 5 minutes.
Patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, sirupu, vaisiais ir plakta grietinėle.
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 463 kcal
Riebalai: 24,6 g
Angliavandeniai: 50,5 g
Baltymai: 9,7 g