vafliu receptas

Vaflių receptas per 20 minučių

Tradiciniai vafliai yra klasikinis pusryčių patiekalas, kurį nesunku pagaminti, gausu skonio ir maistinių medžiagų. Nesvarbu, ar mėgaujamasi be jokių priedų, ar su šviežiais vaisiais ir sirupu, šie vafliai yra sotus ir maistingas patiekalas bet kurios dienos pradžiai.

Paruošimo laikas: 15 minučių

Kepimo laikas: 5 minutės

Ingridientai

8 vafliams reikės:

  • 225 g kvietinių miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 šaukštai cukraus
  • 240 ml pieno
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 113g sviesto

Paruošimo būdas

Įkaitinkite vaflinę.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.

Atskirame dubenyje suplakite pieną ir kiaušinius.

Ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą.

Į pieno mišinį įpilkite ištirpintą sviestą ir maišykite, kol gerai susimaišys.
Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys.

Supilkite tešlą ant įkaitintos vaflinės, laikydamiesi gamintojo nurodymų, kiek tešlos naudoti.

Kepkite vaflius iki auksinės rudos spalvos, maždaug 5 minutes.

Patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, sirupu, vaisiais ir plakta grietinėle.

Apytikslė maistinė vertė

(1/8 recepto):

Kalorijos: 463 kcal
Riebalai: 24,6 g
Angliavandeniai: 50,5 g
Baltymai: 9,7 g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai