Varškėčiai per 25 minutes
Varškėčiai – skanus ir maistingas pusryčių pasirinkimas. Tiekite varškėčius su šviežiomis braškėmis, avietėmis, grietine ar uogiene. Ryškiai raudonos braškės puikiai kontrastuoja su auksiniu blynų atspalviu ir suteikia patiekalui spalvos bei skonio. Šis patiekalas ne tik džiugina skonio receptorius, bet ir yra maistingas bei sotus pusryčių pasirinkimas, puikiai tinkantis norint pradėti dieną pakiliai.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 15 minučių
Ingridientai
3-4 porcijoms reikės:
- 400 g birios varškės
- 1 kiaušinis
- 1/4 stiklinės kvietinių miltų
- 3 v.š. сukraus
- Druska pagal skonį
- 1v.š. cukraus pudros
- Aliejus, kepimui
Paruošimo būdas
Sutrinkite šakute varškę.
Įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Į gautą masę suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite.
Iš gautos masės formuojme nedidelius blynus.
Gautą blyną dėkite į įkaitintą keptuvę, kepkite ant žemos ugnies.
Apytikslė maistinė vertė
- Kalorijos: apie 260 kcal
- Riebalai: 18g
- Sočieji riebalai: 8g
- Angliavandeniai: 11g
- Cukrus: 2g
- Baltymai: 15g