Klasikinis varškės apkepas per 60 minučių
Varškės apkepo receptas, kuris paruošiamas ypač greitai ir lengvai. Tad kvieskite į virtuvę savo šeimos narius . Skanaus!
Paruošimo laikas: 15 minučių
Kepimo laikas: 45 minutės
Ingridientai
- 1/2 puodelio (225 g kvietinių miltų)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 puodelis (200 g) granuliuoto cukraus
- 360 g varškės
- 3 dideli kiaušiniai
- 120 ml grietinės
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Paruošimo būdas
Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, varškę , kiaušinius, grietinę, aliejų ir vanilės ekstraktą.
Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.
Supilkite tešlą į apvalią pyrago formą.
Kepkite apkepą 45-50 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.
Išimkite varškės apkepą iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti .
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 420 kcal
Riebalai: 25 g
angliavandeniai: 41 g
Baltymai: 9g