varskes apkepas

Klasikinis varškės apkepas per 60 minučių

Varškės apkepo receptas, kuris paruošiamas ypač greitai ir lengvai. Tad kvieskite į virtuvę savo šeimos narius . Skanaus!

Paruošimo laikas: 15 minučių

Kepimo laikas: 45 minutės

Ingridientai

  • 1/2 puodelio (225 g kvietinių miltų)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 puodelis (200 g) granuliuoto cukraus
  • 360 g varškės
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 120 ml grietinės
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Paruošimo būdas

Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.

Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, varškę , kiaušinius, grietinę, aliejų ir vanilės ekstraktą.

Palaipsniui supilkite sausus ingredientus į šlapius ingredientus, maišykite, kol viskas susimaišys.

Supilkite tešlą į  apvalią pyrago formą.

Kepkite apkepą 45-50 minučių arba tol, kol į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus.

Išimkite varškės apkepą iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti .

Apytikslė maistinė vertė

(120g. pyrago):

Kalorijos: 420 kcal
Riebalai: 25 g
angliavandeniai: 41 g
Baltymai: 9g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai