Virti varškėčiai – skanus pasirinkimas visai šeimai
Virti varškėčiai – tai paprastas, bet skanus patiekalas ne tik mažiems, bet ir dideliems. Receptą lengva paruošti, jame naudojami pagrindiniai ingredientai, tokie kaip varškė, kiaušiniai, miltai ir cukrus. Patiekalas turi daug baltymų ir yra puikus kalcio šaltinis.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 7 minutės
Bendras laikas: 17 minučių
Porcijos: 4
Ingridientai
- 500 g varškės (varškės)
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Paruošimo būdas
Dideliame puode užvirinkite vandenį.
Laukdami, kol užvirs vanduo, sudėkite varškę į didelį dubenį ir šakute sutrinkite su cukrumi į kuo vientisesnę masę.
Į varškę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, druską ir gerai išmaišykite.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir į vandenį įdėkite suformuotus varškėtukus.
Virti 5-7 minutes arba kol išplauks į viršų.
Naudodami kiaurasamtį iš vandens išimkite varškėtukus ir padėkite ant lėkštės. Patiekite šiltą su mėgstamu padažu. Galite patiekti su grietine ir uogiene ar tiesiog su sviestu.
Skanaus!
Apytikslė maistinė vertė
Kalorijos: 190 kcal
Baltymai: 21 g
Riebalai: 2 g
Angliavandeniai: 18 g
Skaidulos: 0 g
Cukrus: 7 g
Kiti populiarūs virtų varškėčių receptai
Pristatome vaikams pritaikytą populiarių virtų varškėtukų versiją! Šis patiekalas labai mėgiamas mažųjų. Tai ne tik skanus, bet ir naudingas pasirinkimas, nes šiame recepte gausu baltymų ir kalcio. Jei norite vaikams patiekti sveikesnę recepto versiją, nenaudokite padažo.
Paruošimo laikas: 15 minučių
Virimo laikas: 10 minučių
Bendras laikas: 25 minutė
Porcijos: 4
Ingridientai:
Varškėtukams reikės:
- 500 g varškės (varškės)
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai miltų
- 2 šaukštai cukraus
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Padažiui reikės:
- 2 šaukštelio cukraus
- 80 ml grietinėlės
- 40 g. sviesto
Instrukcijos:
Dideliame puode užvirinkite vandenį.
Laukdami, kol užvirs vanduo, sudėkite varškę į didelį dubenį ir šakute sutrinkite su cukrumi į kuo vientisesnę masę.
Į varškę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus, druską ir gerai išmaišykite.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir į vandenį įdėkite suformuotus varškėčius.
Virti 5-7 minutes arba kol išplauks į viršų.
Naudodami kiaurasamtį iš vandens išimkite varškėtukus ir padėkite ant lėkštės.
Padažo paruošimas:
Į puodą supilkite grietinėlę, sviestą ir truputį pakaitinti. Įberkite cukraus. Viską išmaišykite iki kol sukrus ištirps. Gautą padažą užpilkite ant virtų varškėčių.
Skanaus!
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
- Kalorijos: 280 kcal
- Baltymai: 30 g
- Riebalai: 5 g
- Angliavandeniai: 25g
- Skaidulos: 0 g
- Cukrus: 10 g
Ši vaikams tinkama virtų varškėčių versija yra sveikas ir subalansuotas patiekalas, tinkantis ne tik vaikams bet ir visai šeimai. Dėl švelnių ingridientų jis puikiai tinka vaikams, kurie tik pradeda mėgautis šiek tiek daugiau skonio turničiais patiekalais. Jį lengva pagaminti, jame gausu baltymų. Nesvarbu, ar ieškote greitos ir lengvos savaitės pusryčių idėjos, ar jaukaus savaitgalio valgio, ši receptas tikrai patiks jūsų mažiesiems.
Šiame recepte yra mažai angliavandenių ir daug baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios arba ketogeninės dietos.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 7 minutes
Bendras laikas: 17 minučių
Porcijos: 4
Ingridientai:
250 g varškės (varškės)
2 kiaušiniai
2 šaukštai migdolų miltų
2 šaukštai kokosų aliejaus
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Šviežios uogos, patiekimui
Instrukcijos:
Dideliame puode užvirinkite vandenį.
Laukdami, kol užvirs vanduo, sudėkite varškę į didelį dubenį ir šakute sutrinkite į vientisą masę.
Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite migdolų miltų, kokosų aliejaų, druskos ir gerai išmaišykite (jei norisi saldumo galite naudoti stevią).
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir į vandenį įdėkite šaukštus varškės mišinio.
Virkite 5-7 minutes arba kol išplauks į viršų.
Naudodami kiaurasamtį iš vandens išimkite varškėčius ir sudėkite į lėkštę.
Virtą varškę patiekite su šviežiomis uogomis.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 171 kcal
Baltymai: 25 g
Riebalai: 2 g
Angliavandeniai: 11g
Skaidulos: 2 g
Cukrus: 2g
Šie mažai angliavandenių turintys virti varškėčiai yra sveikas ir subalansuotas patiekalas. Tai puikiai tinka tiems, kurie stebi angliavandenių suvartojimą, bet vis tiek nori pasimėgauti skaniu ir sočiu maistu.
Jei ieškote virtų varškėčių recepto be glitimo, daugiau neieškokite! Šis receptas yra skanus ir be glitimo, todėl tai puikus pasirinkimas tiems, kurie jautrūs glitimui arba serga celiakija. Varškėčiuose gausu baltymų. Pradėkime!
Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 7 minutės
Bendras laikas: 17 minučių
Porcijos: 4
Ingridientai:
500 g varškės (varškės)
2 kiaušiniai
2 šaukštai miltų be glitimo (tokių kaip ryžių miltai arba kukurūzų miltai)
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
Šviežios uogos, patiekimui
Instrukcijos:
Dideliame puode užvirinkite vandenį.
Laukdami, kol užvirs vanduo, sudėkite varškę į didelį dubenį ir šakute sutrinkite į vientisą masę.
Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus be glitimo, druską ir gerai išmaišykite.
Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir į vandenį įdėkite varškėčius.
Virkite 5-7 minutes arba kol išplauks į viršų.
Naudodami kiaurasamtį iš vandens išimkite varškėčius ir sudėkite į lėkštę.
Varškėčius patiekite su šviežiomis uogomis.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai):
Kalorijos: 171 kcal
Baltymai: 25 g
Riebalai: 2 g
Angliavandeniai: 11g
Skaidulos: 2 g
Cukrus: 2g
Šie mažai angliavandenių turintys virti varškėčiai yra sveikas ir subalansuotas patiekalas, kuris puikiai tiks tiems kas netoliaruoja glitimo.